Дипломатичний скандал: У Львові обшуки через погрози вбивства консула Польщі

Погрози дипломату надсилали із фейкових аккаунтів шахраї.

Львівські поліцейські затримали двох місцевих жителів, які загрожували життю і здоров'ю Генеральному консулу Республіки Польща у Львові. Поліцейські підозрюють українців, які надавали послуги з виготовлення «Карти поляка», інформують Патріоти України.

Карта поляка - документ, який підтверджує приналежність людини до польських коренів. Вона дає власниками цілий ряд привілеїв, якими користуються громадяни Польщі. Крім того, маючи її, можна отримати в сусідній країні карту постійного проживання, а через деякий час і польське громадянство.
Як повідомляє «Львівський портал», поліцейські провели обшуки в багатоповерхівці по вулиці Любінській, 157, де проживають мати і син (передбачувані фігуранти). Передбачається, що через заборону, що надійшла з консульства на видачу «Карти поляка», львів'яни і стали погрожувати консулу. Вони направляли погрози на його електронну пошту з фейкових аккаунтів, а також з аккаунта львівського журналіста Романа Гурського, який викривав афери з «Картою поляка». Про те, що використовували його пошту, журналіст дізнався від поліції. Раніше він публікував матеріал про матір та сина - Світлану Саган та Сергія Копитка, які публікували в інтернеті оголошення про виготовлення такої популярної на Галичині «Карти поляка».
Повідомляється, що поліція тільки після декількох годин переговорів змогла потрапити в квартиру до зловмисників. Двері довелося вирізати болгаркою. Під час обшуків силовики вилучили оргтехніку, кілька тисяч євро і іншу іноземну валюту.

ТЦК загрожує повний колапс: Раді доведеться правити закон про мобілізацію

субота, 27 квітень 2024, 1:45

Як пише видання Texty, територіальні центри комплектування (ТЦК) не встигнуть актуалізувати дані усіх військовозобов’язаних за 60 днів, як того вимагає новий закон про мобілізацію, і це створить додатковий хаос, передають Патріоти України. "Управлінсь...

Не холодно і не спекотно: На вихідні настане така погода, що трапляється раз на рік - синоптик

субота, 27 квітень 2024, 0:55

На вихідних в Україні очікується чудова весняна погода з комфортною температурою. Про це повідомила синоптик Наталка Діденко на своїй сторінці Facebook. "Вихідними, 27-28 квітня, в Україні буде така погода, яка буває чи не раз на рік", - каже вона. ...