Директор фірми викрав гроші, які мали витратити на обіди для харківʼян, і "евакуювався" на захід України

34-річному чоловікові повідомили про підозру за фактом крадіжки та за фактом привласнення офіційного документа. Відповідну інформацію опублікувала Харківська обласна прокуратура, передають Патріоти України.

За даними досудового розслідування, одна з харківських фірм, основним видом діяльності якої є ресторанний бізнес, від початку повномасштабної війни Росії проти України займалася волонтерством, а саме безкоштовно годувала людей у Харкові. У червні цього року 34-річний чоловік за власним бажанням звільнився з посади директора вищевказаної фірми. Проте він залишив у себе корпоративну банківську картку підприємства, доступ до якої мав лише він як очільник фірми. На картці були гроші, за які закупляли продукти для допомоги харків’янам.

"Після звільнення колишній керівник втік з Харкова та вкрав з картки майже 60 000 гривень. 29 вересня правоохоронці розшукали зловмисника у місті Івано-Франківськ", — розповіли у прокуратурі.

Чоловікові повідомили про підозру за ч. 4 ст. 185 Кримінального кодексу України (крадіжка, вчинена в умовах воєнного стану), ч. 1 ст. 357 Кримінального кодексу України (привласнення офіційного документа, вчиненого з корисливих мотивів).

Завдяки протестам українців: У Нью-Йорку скасували участь артистів балету з Росії у гала-концерті (фото)

субота, 20 квітень 2024, 12:44

У Нью-Йорку скасували участь артистів балету російського Маріїнського театру у гала-концерті, присвяченому 25-й річниці престижного балетного конкурсу Молодіжний гран-прі Америки, який мав відбутися 18 та 19 квітня. Про це повідомила посол України у СШ...

В Україні хочуть запровадити нове маркування товарів у магазинах та в рекламі: Що зміниться

субота, 20 квітень 2024, 12:29

В Україні запропонували маркувати продукцію брендів, які досі не вийшли з російського ринку. У разі, якщо до законодавства внесуть відповідні зміни, маркування таких товарів стане обов'язковим не лише на прилавках магазинів, а й у рекламі, передають П...