Дискусії тривали довго: Веніславський пояснив, чи продовжать термін для оновлення військово-облікових даних в Україні

18 травня в Україні набрав чинності закон про мобілізацію, який зобов'язує всіх військовозобов'язаних громадян віком від 18 до 60 років оновити свої військово-облікові дані протягом 60 днів. Термін для оновлення спливає 16 липня, передають Патріоти України.

Народні депутати навряд чи продовжать його. Про це розповів народний депутат, член комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки Федір Веніславський.

Він зазначив, що механізми оновлення військових персональних даних через ТЦК та СП, ЦНАПи і "Резерв+" дозволяють усім громадянам України своєчасно оновити свої військово-облікові дані.

"Але через певні політичні заяви, через те, що деякі наші колеги одразу після набрання чинності цим законом зареєстрували законопроєкт про продовження строку до 180 днів... На мій погляд, це непродумані дії, які навпаки деяких громадян України розхолоджують і дозволяють їм сподіватися, що влада продовжить цей термін, і їм нема куди спішити", – розповів Федір Веніславський.

Нардеп наголосив, що станом на сьогодні Комітет з питань національної безпеки, оборони і розвідки на своєму засіданні не приймав жодних законодавчих актів про продовження строку оновлення даних. У зв’язку з цим Веніславський закликав всіх громадян вчасно оновити свої облікові дані.

"Тому говорити про те, що до 17 липня, коли закінчиться 60-денний строк, ми будемо щось приймати – я думаю, навряд чи це з точки зору фізичної можливості реально. Тому я закликаю всіх громадян долучитися до процесів оновлення своїх обліково-персональних даних", – сказав посадовець.

На атлантичному узбережжі США горбатий кит раптом випирнув з глибини та перекинув катер разом з рибалками. Момент атаки потрапив на відео

четвер, 25 липень 2024, 0:17

Горбатий кит перекинув човен рибалок, викинувши їх у відкрите море. На думку експертів, інцидент був не навмисною атакою, а трагічним збігом обставин, передають Патріоти України з посиланням на видання New York Post. . На опублікованих кадрах можна по...

Мав отримати $1000 від "роботодавця": Біля Тиси затримали школяра, який вів ухилянтів на переправу через порубіжну річку

середа, 24 липень 2024, 23:30

На Закарпатті прикордонники затримали під час спроби незаконного перетину кордону чотирьох порушників разом із неповнолітнім провідником, повідомляють Патріоти України з посиланням на пресслужбу ДПСУ в середу, 24 липня. Чоловіки планували перепливати ...