"Дитяча декларація, привіт з податкової": Мережу розбурхало дивне завдання для школярів в Україні (фото)

У мережі викликало жваве обговорення завдання, яке поставили перед третьокласниками харківської гімназії - дітям запропонували розповісти про доходи і витрати їх батьків. Відповідне фото опублікували в Telegram-каналі ХС/Харьков, передають Патріоти України.

Під час вивчення шкільного предмету "Я вивчаю світ" учні третього класу розглядають, з чого складається добробут родини. Зошит з даного предмету передбачає виконання письмового завдання на тему фінансового стану родини, причому дітям пропонується відповісти на питання: "Які витрати на цьому тижні були у твоєї родини?", "До якої групи витрат вони належать?", "З чого складається дохід твоєї родини?".

"Хотілося б зрозуміти, навіщо в 3 класі та й взагалі для чого задаються такі домашні завдання? Предмет називається "Я вивчаю світ". 43 гімназія", - розповіли в мережі.

Користувачі мережі під час обговорення посту розділилися в своїх думках - були такі, що оцінили завдання як корисне для розвитку дитини, а інші - побачили в ньому зраду і намагання залізти в кишеню до батьків.

"Що тут не зрозумілого?", "Якби не злив інформації про доходи та витрати сім'ї, то таке завдання вчить дітей правильно оцінювати витрати", "Дитяча декларація, привіт з податкової", " Для того, щоб дітки потім в свої 40 не віддавали "бабки" шахраям, які телефонують і представляються банками. Фінансову грамотність, як і медійну, потрібно виробляти ще в дитячому віці " , "Може, для того, щоб діти розуміли, що є обов'язкові витрати, такі як на комуналку, на їжу, і необов'язкові, такі як сигарети, алкоголь та інше непотрібне", "Щоб у всякі піраміди не вірили і "бистрозайми" не ходили", "Ази фінансової грамотності. Відповідь очевидна", "Який дохід у тата і мами і де зберігають гроші", - прокоментували в мережі.

"Літній сеньйор просто спить?": Бразилійка привезла в інвалідному візочку до банку труп, на котрого намагалась оформити кредит

п’ятниця, 19 квітень 2024, 4:15

У вівторок, 16 квітня, в Ріо-де-Жанейро жінка принесла в банк труп літнього чоловіка, щоб спробувати отримати кредит. Про це повідомляє бразильський телеканал TV Globo. . Зокрема, Еріка де Соуза Вієйра Нунес хотіла отримати кредит у розмірі 17 000 ре...

Посол розповів, як змінилося ставлення Ізраїлю до українських біженців за останні два роки

п’ятниця, 19 квітень 2024, 1:45

Ізраїль став набагато відкритіший до співпраці з Україною. Українським біженцям надається безпрецедентна допомога, зокрема їм продовжують туристичні візи та дали право на роботу. Про це в інтерв’ю "Главкому" розповів посол України в Ізраїлі Євген Корні...