Дитина ледь не потонула, а батьки пили: У Вінниці сталася моторошна НП (відео)

У Вінницькій області ледве не потонув 4-річний хлопчик, якого батьки залишили без нагляду на території бази відпочинку. Деталі інциденту розповіли в сюжеті ТСН, повідомляють Патріоти України.

4-річного хлопчика врятував інший відпочиваючий – Володимир Рудий. Він зауважив, що дитина не рухається у воді і кинувся на допомогу. Камери спостереження зафіксували геройський вчинок чоловіки.

"Я його побачив, він з маскою був. Один раз подивився, другий, бачу – не рухається. Відразу стрибнув", - розповів чоловік. Хлопчик був синій і не дихав. Володимир відразу згадав шкільні уроки першої допомоги і почав надавати дитині допомогу.

"Почав робити йому штучне дихання і закритий масаж серця. Коли він відкрив очі і почав плакати, то стало трохи легше", - додав Володимир.

Працівники бази відпочинку викликали швидку допомогу і хлопчика доставили в лікарню, де він два дні провів у реанімації. Зараз його життя поза небезпекою.

"Стан ближче до задовільного, самопочуття хороше, ознак дихальної недостатності немає", - розповіла завідуюча відділенням Вінницької обласної дитячої лікарні Тетяна Птєєва.

Мама хлопчика від коментарів відмовилася і запевняє, що була весь час поруч з дитиною. Однак працівники бази стверджують, що батьки в момент трагедії знаходилися в закритій альтанці, де щось гучно відзначали. Після того, як дитину забрала швидка допомога, гулянка не припинилася і дорослі продовжували святкування.

"Пили, святкували день народження. А дитина без нагляду прийшла самостійно на дорослий басейн", - зазначила адміністратор бази відпочинку Ганна Редя.

Батькам дитини загрожує відповідальність за неналежне виконання батьківських обов'язків. Начальник Гніванського відділення поліції Володимир Василик повідомив, що з батьками будуть розбиратися після того, як дитину випишуть з лікарні.

А працівників бази відпочинку відправлять на курси з надання першої медичної допомоги. Володимира Рудого, який врятував дитину, номінують на премію "Герой-рятувальник року".

У фінському місті на кордоні з Росією зрізали прапор України

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:59

Український прапор, що майорів перед мерією фінсько міста Лаппеєнранта, за останній тиждень двічі зазнав вандалізму. Про це повідомляє Yle, передають Патріоти України. Невідомі обрізали мотузки, на яких тримався прапор, після чого він опинився на земл...

Чи нарахують субсидію, якщо частина сім'ї перебуває за кордоном

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:30

В Україні багато домогосподарств через складну економічну ситуацію отримують субсидії. У Пенсійному фонді України пояснили, як нараховується субсидія, якщо частина родини виїхала за кордон, передають Патріоти України. «До складу домогосподарства включа...