Дитина ніколи не обійме матір: У Тернополі розгорівся скандал навколо смерті молодої породіллі з COVID-19 - медики не хотіли її рятувати

У Тернополі померла 26-річна породілля з коронавірусом. Про це повідомляє ТСН, передають Патріоти України.

Трагедія сталася в перинатальному центрі міста на початку квітня. Відомо, що дівчина Зоряна з міста Бережани відразу звернулася до медиків. 20 березня у неї діагностували коронавірус в легкій формі, а також бронхіт - вона скаржилася на кашель.

Зоряну госпіталізували 21 березня на сьомому місяці вагітності через біль у животі. У дівчини була загроза передчасних пологів. За словами чоловіка, його дружина померла після кесаревого розтину. Лікарі вирішили провести операцію до призначеної дати пологів в травні, не попередивши рідних.

"Ми привезли Зоряну 21 березня о 22:30. У неї сильно болів живіт. З Бережан нас направили в Тернопільський перинатальний центр. Ми завезли туди дружину власним транспортом. Ми дуже хвилювалися за її здоров'я, тому що крім усього цього вона була вагітною. Однак там нас зустріли не з розумінням, а з докорами, мовляв, а чому так пізно ви приїхали. Її все ж госпіталізували і обстежили. На той момент, коли вона потрапила в лікарню, її сатурація була 95, пневмонії у Зоряни не було. Вона була ще дуже молодою, без хронічних хвороб, тому ми навіть уявити не могли, що станеться трагедія", - розповів чоловік покійної Іван Мосьондз.

За його словами, в лікарні були жахливі умови. Зоряна провела там близько двох тижнів. При цьому рідні купували всі необхідні ліки, адже безкоштовних не було. Лікарі дозволяли собі кричати на хворих. Огляд проводили з великою затримкою. А медсестри не хотіли заходити в палату до ковідних, тому про стан здоров'я питали по телефону.

Зоряну після такого "лікування" перевели в реанімацію. Її чоловік звинувачує в цьому медперсонал, який не хотів її лікувати.

"В останні дні у Зоряни почалися напади паніки і страху, вона боялася одна залишатися в палаті. Нікого з рідних до неї не пускали, хоча ми про це неодноразово просили", - розповів Іван.

Далі їй зробили кесарів розтин і Зоряна померла. Медики довго не хотіли віддавати історію хвороби дівчини.

"Я показував історію хвороби іншим медикам, вони кажуть, що їм дивно, чому сталася така трагедія. Вони мені говорили, що в історії хвороби аналізи були в нормі. В історії хвороби вказано, що дружина під час операції втратила півлітра крові. Як так могло статися? Також там багато виправлень. Мені розповідали небайдужі люди, що під час кесаревого розтину моєї дружини медсестра втратила свідомість, тому вони були змушені робити заміну", - поділився Іван.

Начальник управління охорони здоров'я Тернопільській ОДА Ольга Ярмоленко в коментарі місцевим ЗМІ пообіцяла, що трагедію розслідуватимуть в управлінні.

Журналістам медики перинатального центру сказали, що робили все можливе, щоб врятувати дівчину, а діяли згідно з протоколом.

За словами Івана, лікарі не захотіли рідним нічого пояснювати про трагедію. Тепер у чоловіка залишилася від Зоряни донька Марта. Батько дитини має намір добитися покарання винних у смерті дружини.

"Ринг був зовсім крихітним": Відомий боксер розповів, як в селі бився проти Усика

четвер, 25 квітень 2024, 19:53

Британський боксер Джордан Томпсон (15−1, 12 КО) пригадав, як свого часу отримав запрошення стати одним із спаринг-партнерів українського боксера Олександра Усика (21−0, 14 КО), який нині володіє поясами WBA, WBO, IBO та IBF у надважкій вазі, передають...

В Україні запустили мапу провайдерів, які надають інтернет під час блекаутів

четвер, 25 квітень 2024, 18:59

Міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров показав мапу провайдерів з усієї України, які працюють під час відключення світла. Мапа показує, чи може провайдер у конкретному будинку дати доступ до інтернету від 4 до 72 годин під час відключен...