Дитину будуть ставити на облік: За булінг у школі призначили покарання

За булінг однокласника дитина потрапить до відділку поліції. Освітній омбудсмен Сергій Горбачов повідомив, що поліція поставить на облік дитину, яка займається булінгом іншої дитини. Про це він написав на своїй сторінці у Facebook, передають Патріоти України.

Минулого місяця вийшов наказ від Міністерства внутрішніх справ України про адміністративну і кримінальну відповідальність для школярів. Дитина, яка влаштувала булінг іншого школяра, стане на профілактичний облік. Підстава для цього — копія рішення суду про притягнення дитини до відповідальності.

Після цього поліцейський створює особисту справу та постанову про те, що дитина перебуває на профілактичному обліці. Поліцейські мають провести профілактичну роботу з порушниками, а саме:

- виховну бесіду з дитиною за місцем її проживання або навчанням не рідше одного разу на місяць;
- обов'язково проводять бесіди з батьками дитини або її іншими законними представниками, членами сім'ї, щоб усунути причини, які спонукали дитину вчинити правопорушення;
- поліцейські мають з'ясувати умови проживання дитини, а також чинники, які можуть негативно на неї впливати та спонукати до булінгу тощо.

Дитина, яка потрапила на профілактичний облік, перебуває на випробувальному терміні, якщо за рік ніяких порушень не виявлено, її знімуть з поліцейського обліку.

Посол розповів, як змінилося ставлення Ізраїлю до українських біженців за останні два роки

п’ятниця, 19 квітень 2024, 1:45

Ізраїль став набагато відкритіший до співпраці з Україною. Українським біженцям надається безпрецедентна допомога, зокрема їм продовжують туристичні візи та дали право на роботу. Про це в інтерв’ю "Главкому" розповів посол України в Ізраїлі Євген Корні...

Безпрецедентний жест щодо іноземця: Зеленський нагородив орденом "За заслуги перед Україною" Алена Делона

четвер, 18 квітень 2024, 22:08

Президент України Володимир Зеленський нагородив легенду французького кіно Алена Делона орденом «За заслуги перед Україною». Про це повідомив посол України у Франції Вадим Омельченко у соцмережах, а також на французькому телебаченні, передають Патріоти...