Дива бувають! Жінка опритомніла після 28 років у вегетативному стані

Муніра Абдулла отримала важку черепно-мозкову травму в автокатастрофі у 1991 році в Об'єднаних Арабських Еміратах. Тоді їй було 32 роки, пише The Independent, повідомляють Патріоти України.

В автівку, в якій їхала жінка з 4-річним сином, врізався шкільний автобус. Муніра встигла обійняти дитину і закрити її собою. Завдяки матері хлопчик відбувся подряпинами.

Жінці не одразу надали потрібну допомогу. В місцевій лікарні медики навіть не змогли діагностувати її стан і відправили на лікування до Лондона. Там з’ясували, що пацієнтка перебувала у "мінімально свідомому стані": схожому на кому, але могла відчувати біль.

Як допомогти арабці лікарі не знали, тож відправили на Батьківщину. Багато років в ОАЕ потерпілу в аварії просто годували через трубку і робили масажі, аби її м'язи не атрофувалися.

У 2017-му кронпринц Абу-Дабі Мухаммед бен Заїд запропонував оплатити лікування жінки у Німеччині. Вже там лікарі склали схему фізіотерапевтичних вправ для жінки та почали вводити їй препарати, які мали допомогти організму чіткіше розмежувати сон та моменти свідомості.

І через рік таке лікування дало результат. Її син почув від неї перші звуки. "Вона почала поводитися дивно, я постійно кликав лікарів, щоб пресвідчитися, що мати в порядку. Вони запевняли, що все нормально", – каже чоловік.

Через три дні, коли він чергував біля ліжка хворої, через сон почув своє ім’я. Жінка прийшла до тями! Сили і свідомість повернулися до неї не одразу, але поступово пацієнтка почала повідомляти, коли відчуває біль, вести тривалі розмови та читати молитви.

"Я розповідаю цю історію, для того, щоб дати надію людям", – каже син хворої. "Всі ці роки я чув, що вона безнадійна і ніяке лікування не допоможе. Але потім я подумав, що б зробила мати на моєму місці, і робив усе, щоб поліпшити її стан".

Водій загинув на місці: На Чернігівщині автівка врізалася в блокпост (фото)

четвер, 28 березень 2024, 13:50

В Чернігівській області 27 березня водій Renault Scenic на виїзді з міста Корюківка врізався у блокпост і загинув. Про це повідомляє обласна поліція, передають Патріоти України. Зазначається, що 23-річний водій автомобіля Renault Scenic не впорався з к...

Вагітній жінці світить в'язниця через... критику томатного пюре в соцмережі (фото)

четвер, 28 березень 2024, 13:30

Жінка може потрапити до в'язниці після того, як написала критичний відгук про банку томатного пюре. Про це пише Daily Star, передають Патріоти України. Виробник Erisco Foods заявив, що 39-річна Чіома Околі завдала шкоди репутації їхнього бренду, коли н...