Дива еволюції: Людство вижило в доісторичний час завдяки алкоголю

Деякі види сучасних мавп також здатні переробляти алкоголь в своєму організмі.

Антропологи розповіли, як алкоголь врятував все людство, завдяки засвоєній мутації організму. Про це заявили дослідники університету Ексетера (Великобританія), передають Патріоти України.

Вчені кажуть, що здатність засвоювати алкоголь врятувала наших предків від глобального вимирання. Вони кажуть, що ще десять мільйонів років назад «види приматів конкурували один з одним за їжу і ресурси, і деякі групи їли незрілі плоди, які були здатні перетравити». За словами вчених, саме «це давало їм перевагу перед іншими мавпами».

Дослідники пояснюють, що «перестиглі плоди не могли засвоюватися в організмі мавп, викликаючи отруєння через наявність етилового спирту». Але, за їхніми словами, «з часом у людей з'явилася адаптація, яка дала нашим предкам можливість їсти такі фрукти».
Вчені говорять, що «поділ ліній шимпанзе і людини відбувся приблизно п'ять з половиною мільйона років тому, що пояснює, чому деякі види сучасних мавп також здатні переробляти алкоголь в своєму організмі». Дослідники повідомляють: «Концентрація спирту в ферментованих рослинних тканинах становить 1-4%, що набагато нижче, ніж у багатьох сучасних алкогольних напоях».

Доплати до пенсій в Україні: Ось хто може щомісяця отримувати 450 грн

неділя, 23 листопад 2025, 17:30

У 2025 році деяким громадянам Пенсійний фонд України (ПФУ) нараховує індивідуальні додаткові "вікові" виплати. Зокрема, у разі досягнення певного вікового рубежу та за умови низької пенсії, надається надбавка у 450 гривень. Це передбачено урядовою пост...

Другий українець, якого в Японії визнали професійним борцем: Сумоїст із Вінниці вперше в історії виграв Кубок імператора (фото)

неділя, 23 листопад 2025, 16:59

21-річний сумоїст з України Данило Явгусишин, який виступає під іменем Аонішікі Арата, переміг на турнірі Кюсю – одному з найпрестижніших і найважливіших для борців у цьому виді спорту. Про це пишуть Associated Press, Kyodo News та Japan Times, передаю...