Дива трапляються: У чернівецькій лікарні від коронавірусу вилікували 100-річну пацієнтку, яка колись сама працювала там медсестрою (фото)

У Чернівцях від коронавірусу одужала 100-річна жінка. Лікарі діагностували у неї пневмонію. Як повідомляє місцеве агентство АСС, на початку весни коронавірусом заразилася вся велика родина Марії Тихонівни, передають Патріоти України.

Спочатку і вона лікувалася вдома, але коли стан погіршився, то звернулася в лікарню. "Вона поступила у стані середньої важкості, із 30% ураженням легень. Потім стало гірше. Кілька днів перебувала на кисневій дотації. А далі стан покращився, і досить швидко її організм впорався з недугою", – розповіла старший лікар ковідного відділення лікарні № 1 Олена Крапівіна.

У пацієнтки були супутні хвороби. За нею доглядали цілодобово медики лікарні, а також родичі пацієнтки, які лікувалися в цьому ж медзакладі. УЗД легенів показало позитивну динаміку на одужання. Зараз у жінки негативний ПЛР-тест.

Лікарі розповідають, що жінка, яка колись сама працювала в цій лікарні медсестрою, вперше в житті потрапила в медустанову в якості пацієнтки. "Це ми самі цілим колективом організували свято і квіти для Марії Тихонівни. Така подія рідкісна. Ми дуже за неї втішені, та й вона сама дуже радісно сприйняла день виписки", — зазначила Олена Крапівіна.

І це не шкода для зору! Названо головну небезпеку смартфонів

п’ятниця, 19 квітень 2024, 9:40

Головну небезпеку мобільних телефонів назвало видання The Sun із посиланням на нещодавно проведене дослідження, передають Патріоти України. Журналісти видання повідомили, що під час дослідження вчені взяли мазки з сидінь унітазів та зі смартфонів та ві...

Коханка була з ФСБ? Німецький мільярдер, оголошений мертвим шість років тому, знайшовся в Москві

п’ятниця, 19 квітень 2024, 9:32

Автори журналістського розслідування вважають, що Гауб міг втекти до Москви через тіньові оборудки з росіянами. Його коханку підозрюється у зв'язках з ФСБ. . Німецько-американський магнат роздрібної торгівлі, 64-річний мільярдер Карл-Еріван Гауб, який...