Диверсанти в Києві готували теракти на території Михайлівського собору

Більшість російських диверсійних груп були закинуті на територію України і зокрема Києва завчасно. Деякі з них готувалися до вчинення терактів на території Михайлівського собору і поблизу об'єктів, які мають критичне військове значення, розповів в інтерв’ю НВ перший заступник голови МВС Євгеній Єнін, передають Патріоти України.

«Не можу сказати, що є якийсь типовий портрет представника диверсійно-розвідувальної групи, але часто-густо це молоді люди, які заїхали і орендували квартири ще за місяць, за два до початку російської агресії. Вони вели досить специфічний спосіб життя, не спілкувалися з місцевим населенням, не працювали, переважно сиділи вдома», - повідомив він.

Єнін розповів, що деякі ДРГ налічували до 20 людей та відкрито вступали в бій, але були і ДРГ складом 2-3 людини, які власне і займались підготовкою терактів.

«У перші дні ми часто ідентифікували ДРГ за допомогою радіоперехоплення. Вони банально носилися із російськими сім-картками, які чітко висвічувалися і у відповідні райони направлялися наші оперативно-бойові групи», - розкрив деякі деталі зам голови МВС.

На сьогоднішній день затримано майже 800 осіб з підозрою до їхньої причетності до диверсійно- розвідувальної діяльності.Водночас зараз активність ДРГ дещо зменшилась, хоча іноді в Київській області ще здаються поодинокі представники, які кажуть, що «заблукали».

Тато чи мама? Вчені пояснили, від кого діти успадковують розумові здібності

четвер, 28 березень 2024, 18:30

Інтелект, як і інші здібності дитини визначається спадковими факторами та неспадковими факторами. Як стверджують вчені інтелект - це лише на 40–60% спадковість, решта залежить від впливу середовища. Науковців давно цікавило питання, хто в цих відсотках...

Шокуючий інцидент: На Кіровоградщині чоловік відібрав зброю у поліцейського та вистрілив собі у голову

четвер, 28 березень 2024, 17:23

У місті Світловодськ Кіровоградської області чоловік скоїв самогубство, відібравши зброю у поліцейського. Пpо це "Суспільне" повідомила речниця територіального управління Державного бюро розслідувань у місті Миколаїв Ольга Проценко, передають Патріоти...