Дивні сцени з "інопленетянами": В Індонезії виявили загадкові наскельні малюнки, яким 44 тис. років (відео)

На острові Сулавесі в Індонезії знайдено наскельні малюнки, яким близько 44 тис. років. Археологи зазначають, що це, ймовірно, перші зображення, на яких показана сцена за участю надприродних істот, передають Патріоти України.

Встановлено, що малюнки були нанесені на стіни печери червоним пігментом. Первісні люди намалювали свиней, рогатих тварин (очевидно, буйволів аноа, які живуть тільки на Сулавесі), а також фігури людиноподібних істот.

Сцена показує полювання на аноа, проте люди мають риси тварин: в однієї фігури є хвіст, в іншої голова нагадує пташину. На думку вчених, це можуть бути міфічні персонажі.

Згідно з результатами датування, ці малюнки старіші за європейське печерне мистецтво на тисячі років. У червоному пігменті на Сулавесі відсутня органічна речовина, тому дослідники датували мінеральні відкладення, які утворилися поверх малюнків. Результати показали, що вік сягає 35-44 тисяч років тому.

Литва може допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку: Міністр виступив із заявою

четвер, 25 квітень 2024, 16:22

Литва може сприяти Україні в поверненні чоловіків призовного віку. Однак спершу варто дочекатися, як цю процедуру реалізовуватимуть у Польщі. Про це заявив міністр оборони Литви Лаурінас Кащюнас, передають Патріоти України. Очільник литовського оборонн...

Землю накриває триденна магнітна буря: Українцям розповіли, як пережити метеоудар

четвер, 25 квітень 2024, 15:44

У четвер, 25 квітня, Землю накриває магнітна буря. Вона триватиме три дні (до 27 квітня включно) і має стати останньою в цьому місяці. Про це свідчать дані Центру прогнозування космічної погоди Національного управління океанічних та атмосферних дослідж...