Дивовижа з минулого: Археологи відкопали скелет риби з пальцями (фото)

Стародавню рибу із пальцями відкопали археологи в Канаді, передають Патріоти України.

Вчені намагались з'ясувати, коли у тварин з'явилися 5 пальців. Знахідка є найбільш раннім підтвердженням того, що у більшості тварин є пальці. Цю особливість виявили у плавці риби, яка жила 380 млн років тому.

"Ми зробили важливий прорив у розумінні того, як рука була вперше сформована для всіх хребетних. Це перший випадок, коли ми однозначно виявили пальці, замкнені в плавці з променями у риби. Кісточки цих променів дуже схожі на те, як влаштовані кістки пальців у більшості тварин", - розповів палеонтолог Джон Лонг з Університету Фліндерс в Австралії.

Перехід від водних риб до чотириногих істот є одним з найбільш важливих в еволюційній історії. Однією з прогалин у цій історії був момент, в якій риба вийшла з глибини та почала добувати їжу в більш дрібних водах. Це вважається проміжним кроком перед виходом на сушу.

"Це відкриття відсуває походження пальців у хребетних на рівень риб і говорить нам, що структура "руки" хребетних вперше з'явилася в глибинах еволюції, незадовго до того, як риби покинули воду", - говорять вчені.

Зможуть демонтувати? Мінкульт позбавив Арку дружби народів у Києві статусу пам’ятки історії

п’ятниця, 19 квітень 2024, 6:30

Мінкульт своїм наказом позбавив Арку дружби народів статусу пам’ятки історії. Відповідно, тепер цей монумент може бути повністю демонтований.Про це повідомили в пресслужбі відомства. 26 квітня 2022 року скульптурна частина монумента була прибрана з цен...

В Україні можуть різко змінити розмір пенсій: Стало відомо, чого чекати

п’ятниця, 19 квітень 2024, 5:58

В Україні - найнижчий пенсійний вік в Європі. Це єдина перевага нашої пенсійної системи, яка частково пояснює і її проблеми. Зараз на пенсії у середньому українець може отримувати менше ніж 30% від своєї зарплати. Це критично низький показник, передают...