Дивовижне видовище: Hubble сфотографував "зоряний міст" між галактиками

Hubble

Космічний телескоп Hubble сфотографував дві спіральні галактики, що з’єднані «зоряним мостом». Про це повідомляє Space. Галактики на передньому плані фотографії розміщені у триплеті Arp 248 – також відомому як «Трійнята Вайлда» або «Триплет Вайлда».

Вони розташовані приблизно за 200 мільйонів світлових років від Землі в сузір’ї Діви.

Ці дві галактики з’єднує припливний хвіст – це витягнутий потік зірок і міжзоряного пилу, утворений взаємною гравітацією двох галактик.

«Трійнят Вайлда» відкрив астроном Пол Вайлд у 1953 році під час роботи з Фріцем Цвікі у Каліфорнійському технологічному інституті. Ця трійка включена до «Каталогу південних пекулярних галактик та асоціацій», створеного астрономами Халтоном Арпом і Баррі Мадором, і до «Атласу пекулярних галактик» Арпа. У цих колекціях представлені незвичайні галактики, зокрема Arp 248, а також галактики з непарною кількістю галактичних рукавів, особливими структурними елементами тощо.

Нагадаємо, національне управління з аеронавтики і дослідження космічного простору (NASA) опублікувало фото з подорожі космічного апарату Orion до Місяця.

"Дістав з-під завалів трьох людей": У Дніпрі 14-літній підліток допомагав рятувати постраждалих після атаки РФ (фото)

п’ятниця, 19 квітень 2024, 21:52

Місцеві журналісти також поспілкувались з юним рятувальником. Тимофій мешкає неподалік п'ятиповерхівки, в яку влучив ворожий снаряд. Він відразу прибіг на місце трагедії та почав допомагати рятувальникам. Юнак допомагав виводити постраждалих людей з ме...

Вигадали нову схему: Шахраї під виглядом співробітників ДБР виманювали у людей гроші

п’ятниця, 19 квітень 2024, 21:00

Аферисти пропонували широкий спектр послуг для потенційних "клієнтів" - від закриття кримінальних проваджень до переслідування конкурентів, заявників. Викрито групу шахраїв, які під виглядом співробітників Державного бюро розслідувань видурювали у люде...