Дивовижно життєлюбна дівчина без ніг встановила світовий рекорд на скейтборді (відео)

Канья Сессер

Канья Сессер народилася без ніг і була викинута батьками на узбіччя дороги. Її знайшла жінка, яка йшла повз буддійську храмову школу, і віднесла дівчинку в лікарню. Там вона прожила п'ять років, поки її не всиновила американська сім'я, зазначають Патріоти України.

31-річна Канья Сессер із Портленда, штат Орегон, встановила світовий рекорд із найдовшої стійки на руках на скейтборді. Її результат становив 19,65 секунди, повідомляється в Книзі рекордів Гіннеса. Це досягнення, зафіксоване в Лос-Анджелесі, увійде до видання КРГ 2025 року.

Особливістю рекорду є те, що його встановила спортсменка, у якої з народження немає ніг.

"Немає ніг, немає обмежень. Я думаю, що це один із моментів, які змінили мою кар'єру. Для мене неймовірно творити історію, яку побачать інші. Я вплинула на інших людей для майбутніх поколінь", — заявила рекордсменка.

Сессер з'явилася на світ 1992 року з вродженою відсутністю обох ніг. Її немовлям знайшла на узбіччі дороги і привезла в лікарню жінка, яка проходила повз буддійську храмову школу в Пак Чонзі, Таїланд. Вона почула крики дитини, і це врятувало малятку життя. Канья була негайно доставлена в лікарню, де медсестра (яку ласкаво називали "медсестра Мей Чан") і персонал доглядали за нею до 1998 року.

Канья народилася без ніг

У п'ятирічному віці Канью усиновила американська сім'я. У її прийомних батьків Джейн і Дейва були ще два старших сини. Вони привезли дівчинку в Портленд, де виховували як звичайну дитину.

"Той, хто зіграв найважливішу роль у моєму житті, — це моя мама Джейн і всі тайські медсестри, які допомогли мені вирости сильною і незалежною жінкою. Але я також відчувала, що це генетика, завдяки якій я стала тією, хто я є сьогодні! Іноді це просто в нашій душі та крові, але інші допомагають вам стати тим, хто ви є сьогодні", — зізналася дівчина.

За словами Сессер, мовний бар'єр і перетинчасті пальці, через які вона перенесла "кілька операцій", були перешкодами і випробуваннями в її дитинстві. Озираючись назад, Канья згадує себе як "дику дитину": товариська та рішуча, вона швидко оточила себе друзями, любила гратися з друзями по сусідству та долучилася до групи підтримки до свого першого року навчання в старшій школі. Там же вона отримала свій перший досвід роботи моделлю.

Також дівчина брала участь у різних видах спорту, включно з перегонами на інвалідних візках, регбі на інвалідних візках, плаванням, хокеєм на санчатах і багатьом іншим. Зрештою вона спробувала кататися на скейтборді і моментально закохалася в цей вид спорту.

"Моєю першою спробою було катання з пагорба біля мого будинку, і це було найкраще відчуття в моєму житті. З того дня я попросила у мами скейтборд", — розповіла Сессер співробітникам Книги рекордів Гіннеса.

Після цього вона почала ходити в місцевий скейт-парк, щоб розвивати свою нову пристрасть, а також досягти успіху в легкій атлетиці.

"Спочатку я почала займатися паралімпійською легкою атлетикою, як спортсменка T54 у спринтерських перегонах на візках, де в мене був власний візок, спеціально призначений для треку. "Я була третьою найшвидшою жінкою у світі та пройшла кваліфікацію на Кубок світу в Швейцарії у 2012 році й отримала медаль All-Star", — згадує вона.

Пізніше Канья отримала запрошення на X Games у 2019 році та Dew Tour у 2022 році, де посіла друге місце в жіночому вуличному адаптивному скейтбордингу.

"У мене є зв'язки з іншими фігуристами, адаптивними змаганнями і спортсменами, з якими я можу кататися, але також я можу створити чудове співтовариство, щоб ми могли підтримувати адаптивне катання впродовж поколінь", — сказала Сессер про співтовариство фігуристів.

Крім спорту, рекордсменка захоплюється акторською майстерністю і мріє розвивати кар'єру в цьому напрямку. Вона вже з'являлася в музичних кліпах і знімалася у відомих картинах і телешоу, як-от фільм 2022 року "Вавилон" і гучний серіал "Ходячі мерці". Також її можна побачити як запрошену зірку в американському бойовику "Гаваї 5.0" в ролі серферки Розі Валери.

Канья Сассер у серіалі "Ходячі мерці"

Вона також є піонером більш інклюзивної індустрії моди і була моделлю для таких брендів як Abercrombie and Fitch, Sephora, Sweaty Betty та Adidas Skateboard. Канья офіційно дебютувала на подіумі під час показу Victoria's Secret Runway для NYFW 2023.

Вроджена патологія не завадила дівчині стати щасливою. Уже понад рік вона зустрічається зі скейтбордистом Чадом Фенлоном.

Озираючись на своє життя, Канья сказала Guiness World Records, що для неї важливо бути зразком для наслідування для всіх людей.

"Просто знайте, що ви не єдині, хто не впевнений у собі. Навіть ті, хто здаються ідеальними, такими не є. Ніхто не ідеальний, і в усіх нас є свої комплекси", — наголосила рекордсменка.

Тепер пацієнтам не треба чекати на смерть донора? Медики успішно пересадили унікальне титанове серце людині

неділя, 28 липень 2024, 23:59

У світі трансплантації черги очікування за відповідним донором часто стають вироком для сотень тисяч людей. Однак тепер вчені можуть змінити цю ситуацію за допомогою унікального титанового серця, що працює на технологіях, які використовуються в поїздах...

Гнів небес: У День Військово-Морського Флоту РФ блискавка вразила кількох людей поряд з химерним храмом російської армії у Підмосков'ї з рашистською символікою (відео)

неділя, 28 липень 2024, 23:16

У Підмосков'ї блискавка "вклала" на місці трьох росіян. Одна із постраждалих змогла піднятися самостійно, а ось двоє чоловіків не подавали ознак життя. Сталося це у парку "Патріот" поряд із головним храмом російської армії. Соцмережі у події побачили "...