Дизайнерка використала справжні гільзи: Українка здивувала у Страсбурзі сукнею "війни" (відео)

Щовесни у Страсбурзі відбувається парад моди. Люди яскраво вбираються і виходять на вулиці, а дизайнери демонструють свої найнезвичайніші ідеї. Одній французькій дизайнерці вдалося вписати українську війну в такий різнобарвний і далекий від України світ, зазначають Патріоти України.

На вуличний фестиваль приходять із дітьми, із собаками, і з різними домашніми тваринами і в одязі взагалі жодних лімітів. Серед різноманіття є вбрання, яке вирізняється поміж інших - сукні вагою 10 кілограмів, на ній 500 справжніх гільз закріплено на тканині.

Дизайнерка Наталі Рачіла у дитинстві жила в Молдові, каже, що Україна для неї мов рідна. Коли хтось з наших біженців тут показав їй гільзи, що привіз з Київщини, їй одразу спало на думку, створити непросте вбрання. “Коли ти на них дивишся, то думаєш, що ось гільзи, але де зараз і в кому ці кулі? Де куля з цієї гільзи? І це просто дуже страшно думати, де вони можуть бути – в тілах їхніх чоловіків, братів чи дітей? Це для мене був дуже сильний досвід, який я пройшла, коли збирала цю сукню”, - каже французька дизайнерака Наталі Рачіла.

3 місяці вона ладнала гільзи і часто не могла стримати сліз. Каже, знає, що українські жінки сильні, але не тому що вони мали якийсь вибір. Це тепер їхній обов’язок.

Анна співачка та бандуристка, родом з Дніпра, вже 5 років живе у Франції. “Весь цей час я задавала собі питання, чому я тут... І, на жаль, тепер я зрозуміла чому . Сталось велике горе на моїй землі і я приймала тут у себе, в своєму домі, я допомагала сім’ям з Бучі, жінкам з дітьми, які потребували когось, когось, хто просто може обійняти”, - каже Аня.

Саме їй дісталась нагода показати сукню, яка “створена” із війни в Україні. Коли вона виходить у своїй постріляний сукні і співає хіт Джамали, натовп миттєво змінює настрій. Так буває, коли коли несеш на собі війну.

Уряд Швеції пообіцяв покращити умови життя для українських біженців: Про що йде мова

понеділок, 6 травень 2024, 11:58

Уряд Швеції посилено працює над новими правилами, згідно з якими, українським біженцям не доведеться тягнути жалюгідне існування на 71 шведську крону на день (258,5 грн). Про це пише Swedinfo, передають Патріоти України. . «Ми розберемося з усіма пит...

"Основне завдання": У Міноборони пояснили, як працюватиме реєстр "Оберіг"

понеділок, 6 травень 2024, 11:30

Реєстрі військовозобов'язаних "Оберіг" взаємодіє із шістьма реєстрами, що необхідно для актуалізації даних. Про це заявила заступниця міністра оборони Катерина Черногоренко, передають Патріоти України. . «У першу чергу реєстр «Оберіг» – це інструмент ...