Джаред Лето зіграє культового художника США українського походження

Ендрю Воргол народився в сім’ї українських емігрантів у місті Піттсбург (Пенсильванія, США). Його ім’я при народженні – Андрій Воргола.

Джаред Лето. Фото: соцмережі.

Популярний американський музикант і актор Джаред Лето зіграє в новому фільмі легендарного художника українського походження Енді Воргола. Таку інформацію підтвердив сам Лето на сторінці в Інстаграм, повідомляють Патріоти України.

«Так, це правда, я буду грати Енді Воргола в майбутньому фільмі. Я дуже вдячний та схвильований цією можливістю. З днем народження, Енді. Нам бракує тебе і твого генія», – написав Лето.

Чим особливий фільм?

Як пише Vogue Ukraine, передбачається, що фільм буде засновано на книзі Віктора Бокріса 1989 року «Воргол: біографія», права на яку Лето придбав разом зі співпродюсером Майклом Де Лукою.

Сюжетну лінію й діалоги пропише Теренс Вінтер, номінований на «Оскар» за сценарій до фільму «Вовк з Волл-стріт». У Лето вже є досвід перевтілення на незвичних персонажів. Так, у фантастичному бойовику «Загін самогубців» йому дісталася роль Джокера, а у фільмі «Далласький клуб покупців» Джаред зіграв трансгендерну жінку, за що здобув статуетку «Золотий Глобус».

Хто такий Енді Воргол?

Енді Воргол — легендарний персонаж 1960-х, що зробив величезний внесок у мистецтво й культуру тієї епохи. Він перетворив американський консьюмеризм на мистецтво, створивши яскраві роботи, серед яких банки із супом «Кемпбелл», пляшки кока-коли й попарт-портрет ікони 1940-х Мерілін Монро.

Воргол народився в сім’ї українських емігрантів у місті Піттсбург (Пенсильванія, США). Його ім’я при народженні – Андрій Воргола. Байопік з Лето стане першим художнім фільмом, повністю присвяченим життю художника. Дати виходу фільму в прокат поки не розголошують.

Відмовився від керівної посади і поїхав на фронт: Спогади про командира полку "Цунамі", який загинув в Одесі

вівторок, 19 березень 2024, 9:25

Командир полку "Цунамі" Олександр Гостіщев, який загинув 15 березня внаслідок російського удару по Одесі, ще 2014 року вирушив добровольцем захищати Україну. Він брав участь у звільненні Маріуполя, пройшов "Іловайський котел", а підчас повномасштабного...

"Хворе марення": Експерт оцінив російську систему "Борщевик" для пошуку Starlink

вівторок, 19 березень 2024, 9:17

Російські окупанти використовують на фронті пересувний засіб радіоелектронної розвідки "Борщевик" для виявлення українських терміналів супутникового зв’язку Starlink. Про те, чому не слід їх боятися, розповів український військовий та експерт із радіоз...