"Джек тут, і у цього маленького хлопчика попереду ціле життя": Американка стала однією з найстарших мам у світі - вона зважилася народити після трагедії в родині

57-річна вчителька з Нью-Гемпшира (США) стала однією з найстарших породіль у світі: 20 березня вона народила здорового хлопчика, передають Патріоти України.

У 2016 році Барбара Хіггінс та її чоловік Кенні Банжофф пережили трагедію: їхня молодша дочка Моллі померла через недіагностовану пухлину мозку. Після смерті 13-річної дівчинки пара вирішила завести третю дитину. У Бостоні подружжя знайшло клініку екстракорпорального запліднення (ЕКЗ) для жінок старше 50 років, і 4 роки по тому їхні зусилля увінчалися успіхом.

В ЕКЗ жіночі яйцеклітини - власні або донорські - запліднюються в лабораторії спермою батька. Потім у матку імплантують ембріон, де він розвивається природним шляхом.

Третя вагітність Барбари Хіггінс була легкою, і мама пов'язує це з хорошими генами і здоровим способом життя. Всі 9 місяців вона залишалася активною, займалася кроссфітом і силовими тренуваннями.

"Джек тут, і у цього маленького хлопчика попереду ціле життя. Я не знаю, якою я буду через 10 років, але якими ви будете через 10 років? - каже Барбара критикам пізніх пологів. - Ніхто не народжує дитину і не знає з упевненістю, що зможе побачити, як ця дитина виросте".

За даними Книги рекордів Гіннеса, найстаршій мамі, яка народила дитину після природного зачаття, було 59 років. У 2019 році 74-річна жінка з південної Індії народила дівчаток-близнят за допомогою ЕКЗ і вважається найстарішою породіллею в світі.

Опитування показало, як змінилося ставлення чехів до біженців із України

вівторок, 16 квітень 2024, 18:58

Більше половини громадян Чехії вважають, що прийняли більше біженців з України, ніж їхня країна здатна була прийняти. При цьому, порівняно з минулим роком, більше чехів стали вважати, що українці краще інтегруються в чеське суспільство, передають Патрі...

Будуть масові перевірки: У Міноборони попередили, чого чекати ухилянтам

вівторок, 16 квітень 2024, 18:30

Запізніле прийняття закону про мобілізацію привело до того, що ухилянти почуваються «наче риба у воді», і намагаються за будь-якої можливості уникнути призову, передають Патріоти України. Але ситуація повинна змінитися дуже скоро, заявив заступник міні...