Джоан Роулінг зізналася, що стала жертвою сексуального насильства

54-річна письменниця зробила цю заяву на тлі скандалу, який викликали її слова про трансгендерів в коментарі про «людей, які менструюють».

Британська письменниця Джоан Роулінг, автор серії популярних книг про Гаррі Поттера, розповіла, що пережила сексуальне насильство, коли їй було двадцять з невеликим, передають Патріоти України з посиланням на іноземні ЗМІ.

За словами Роулінг, вона була вразлива, а чоловік, імені якого вона не назвала, «скористався її положенням». «Я не можу стерти ці спогади», - написала вона на своєму персональному сайті. Роулінг також сказала, що пережила і домашнє насильство - під час її першого шлюбу з португальським журналістом Жоржі Арантесом.

54-річна письменниця зробила цю заяву на тлі скандалу, який викликали її слова про трансгендерів в коментарі про «людей, які менструюють». Її звинуватили в трансфобії. А актори, що знімалися у фільмах за мотивами її книг, засудили її позицію. У їх числі - виконавець ролі Гаррі Поттера Деніел Редкліфф, зірка фільму «Фантастичні тварини і де вони мешкають» Едді Редмейн. До них також приєдналася Емма Уотсон, Герміона з «Гаррі Поттера», яка сказала, що трансгендерних людей потрібно вважати тими, ким вони самі себе називають.
Після цього Роулінг вважала за потрібне прояснити свою позицію. Вона не приховує, що розсерджена і розчарована планами уряду Шотландії, де вона проживає, прийняти закон про гендерне визнання, коли чоловікові, який хоче стати жінкою, буде досить просто заявити про це. І що її серйозно турбує безпека дівчат і жінок.
«Коли ви відкриває двері жіночих туалетів і роздягалень будь-якому чоловіку, який вважає або відчуває себе жінкою - і, як я вже говорила, свідоцтва про підтвердження статі можуть тепер видаватися без необхідності хірургічного втручання або гормонів - тоді ви відкриваєте двері всім чоловікам, які хочуть увійти всередину. Це проста істина», - заявила Роулінг.

Вона також, як колишня вчителька, стурбована впливом, який рух за права трансгендерів надає на освіту і безпеку дітей, а також «величезним вибухом числа молодих жінок, бажаючих змінити стать». Кількість бажаючих, за її словами, збільшилася зараз на 4400%, хоча раніше змінити стать хотіли в основному чоловіки. Причому багато жінок, які зважилися на такий крок, потім починають шкодувати про скоєне і хотіли б повернутися до своєї початкової статі, але це іноді стає вже неможливим, оскільки тіло незворотно змінюється, втрачаючи фертильність.

"Я однозначно повернуся": Мілевський розповів, які функції хоче виконувати в київському "Динамо"

середа, 24 квітень 2024, 23:16

Колишній нападник київського Динамо та збірної України Артем Мілевський хоче працевлаштуватися у столичному клубі, інформують Патріоти України. У коментарі SportArena ексфутболіст заявив, що хотів би шукати для Динамо нападників, які схожі на нього. «Я...

Титулований український плавець розповів, чому у ТЦК відмовились брати його в армію

середа, 24 квітень 2024, 21:41

Відомий український плавець, який нині працює в Європі, Олег Лісогор пригадав, як на початку повномасштабного вторгнення вирішив піти в армію, передають Патріоти України. «Перші пару тижнів в мене були свої клопоти у Броварах. Потім пішов до ТЦК. Я ж і...