Е-бронювання буде доступним через "Дію": Коли запустять послугу і як працюватиме

Електронне бронювання буде доступним на порталі "Дія". Про це розповіла заступниця міністра оборони Катерина Черногоренко, передають Патріоти України.

Вона пояснила, що кожен керівник підприємства отримає доступ до записів у реєстрі Пенсійного фонду стосовно своїх працівників, які підлягають бронюванню. Керівник зможе бронювати їх онлайн.

"Ця інформація буде одразу передаватися в реєстр Оберіг. Потім кожен заброньований користувач "Резерв+" отримає відповідний статус в додатку у своєму смартфоні", - мовиться в повідомленні.

Водночас статус електронного бронювання буде відображатися при формуванні електронного військово-облікового документа через застосунок. Фактично це має займати декілька хвилин.

"Списки [заброньованих] направлятимуться до реєстру військовозобов'язаних, тобто в Оберіг. Реєстр військовозобов'язаних перевірятиме дані в Пенсійному фонді, далі складатиметься в реєстрі фінальний статус заброньованого. І в цю ж секунду людина, перезапитавши свій електронний військово-обліковий документ, побачить його вже в новому форматі з рядком "заброньований", - мовиться в повідомленні.

Ймовірно, електронний квиток запрацює вже цього літа. "Йдеться про взаємодію декількох міністерств: Міністерства економіки, Міністерства цифрової трансформації, Міністерства оборони, Пенсійного фонду. Ми робимо все, щоб запустити якнайшвидше цей сервіс, бо він давно вже на часі і дуже потрібен людям. Як будуть конкретні дати, ми анонсуємо", - додала Черногоренко.

Емігрантка з України разом із чоловіком керувала показом пропаганди РФ у Німеччині

субота, 28 вересень 2024, 15:51

Німецькі митники за дорученням прокуратури Карлсруе ліквідували нелегальний онлайн-сервіс, що транслював заборонені в Німеччині російські телеканали RT і "Россия 1". Про це повідомляє DW, передають Патріоти України. За даними видання, сервісом понад дв...

"Ти все одно нікому не потрібна, в тебе батьки-алкаші": У дитбудинку на Львівщині знущалися з вихованців

субота, 28 вересень 2024, 15:03

Директора та працівників навчально-реабілітаційного закладу у Львівській області звинувачують у фізичному, психологічному та сексуальному насильстві над дітьми. Омбудсмен Дмитро Лубінець повідомив, що, отримавши таку інформацію, терміново відвідав закл...