Ефект доміно: У Кличка готуються підняти вартість проїзду у міському транспорті в 2,5 рази, - ЗМІ

У Києві підвищать ціни на проїзд у метро та іншому громадському транспорті, і в КМДА заявили про підготовку до дискусій з комунальними підприємствами щодо нових тарифів. При цьому вже є деякі пропозиції про вартість проїзних квитків. Про це 20 жовтня передає "Новини.LIVE", зазначають Патріоти України.

Представники виконавчої влади столиці пропонують підвищити ціни на громадський транспорт з 8 гривень відразу на 16-20 гривень, зазначає видання з посиланням на джерело, близьке до керівництва КМДА.

Разом з тим радники мера Києва вважають таке різке подорожчання відразу вдвічі та навіть вище - нерозумним, а найбільш прийнятним тарифом вказують вартість поїздки в розмірі 12 гривень.

Крім того, підвищення ціни в умовах кризи можуть розтягнути за часом, і піднімати тарифи поступово - раз на кілька місяців.

У транспортній комісії Київради зізнаються, що не готові підтримати рішення про подорожчання, озвучене раніше сьогодні заступником голови КМДА Миколою Поворозником, поки не побачать всі розрахунки.

Так, чиновник аргументував необхідність підвищити ціни на проїзд у громадському транспорті столиці наміром "зберегти стабільну роботу комунальних підприємств-перевізників", щоб не загнати їх "у боргові ями", що згодом паралізує роботу транспортних підприємств.

У комісії ж звернули увагу, що в усіх країнах світу громадський транспорт є дотаційним.

"Це соціальна послуга. На ньому не заробляють", - кажуть у комісії.


У культового паризького кабаре Мулен Руж в Парижі обвалилися лопаті знаменитого вітряка (відео)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 0:55

У ніч на 25 квітня в Парижі обвалилися лопаті знаменитого вітряка Мулен Руж. Падіння також пошкодило фасад паризького кабаре, розташованого в паризькому районі Пігаль. Про це повідомляє телеканал BFM TV. . Оскільки інцидент стався вночі, обійшлося бе...

Легендарний тренер назвав найкращого футболіста України

четвер, 25 квітень 2024, 23:55

Колишній тренер збірної України та Динамо Йожеф Сабо оцінив якість гравців національного чемпіонату, передають Патріоти України. За словами іменитого фахівця, найкращим гравцем є Володимир Бражко. «Немає в нас класних футболістів. Для мене № 1 — це Бра...