Ефектне знищення за лічені секунди: В Індії підірвали два 100-метрові хмарочоси, збудовані нелегально (відео)

В Індії в неділю знесли два висотні будинки після того, як Верховний суд оголосив їх незаконними за порушення будівельних норм. Британська газета The Guardian пише, що це були найвищі споруди, коли-небудь знесені у країні, передають Патріоти України.

Натовпи, які спостерігали за обвалом з дахів сусідніх висотних будинків, бурхливо відреагували оплесками, коли вежі висотою 103 метри впали під час контрольованого знесення.

Минулого року Верховний суд ухвалив постанову про знесення хмарочосів у районі Нойда після тривалого судового розгляду. Суд встановив, що споруди порушують численні будівельні норми та стандарти пожежної безпеки.

За сім годин до запланованого знесення будівель з району виїхали понад 1500 сімей. Багатоповерхові будинки заввишки майже 100 метрів звалилися за кілька секунд внаслідок вибуху. 32-поверхова та 29-поверхова вежі, які будувалися приватним будівельником у місті Нойда на околиці Нью-Делі, ще не були заселені.

За інформацією місцевих ЗМІ, для знесення використали понад 3,7 тис. кг вибухівки. Вони зазначили, що вибухівку розмістили стратегічно, щоб мінімально завдати шкоди місцевості. Як видно на відео, хмарочоси були знесені менш ніж за 10 секунд.

Хто б сумнівався: Міжнародні експерти знайшли порушення в справі Коломойського

п’ятниця, 26 квітень 2024, 12:27

У справі бізнесмена Ігоря Коломойського, який знаходиться під вартою за підозрою у заволодінні коштами «Приватбанку», є порушення одразу трьох статей Європейської конвенції з прав людини (ЄКПЛ). Такого висновку дійшли експерти моніторингової місії IAC ...

У фінському місті на кордоні з Росією зрізали прапор України

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:59

Український прапор, що майорів перед мерією фінсько міста Лаппеєнранта, за останній тиждень двічі зазнав вандалізму. Про це повідомляє Yle, передають Патріоти України. Невідомі обрізали мотузки, на яких тримався прапор, після чого він опинився на земл...