Ефективний у ранньому віці людини: Німецькі вчені назвали препарат, який продовжує життя

Німецькі вчені із Інституту з біології старіння імені Макса Планка дослідили препарат під назвою рапаміцин і заявили, що за правильного застосування він може продовжити життя. Медики використовують його вже понад 50 років як імунодепресант для запобігання відторгненню органів. Про це пише New Atlas.

Свій "молодильний" ефект препарат показав на плодових мушках, хробаках і мишах. Виявилося, що введення рапаміцину мушкам у перші дні життя є так само ефективним, як і довічне введення препарату.
Але застосування цього препарату на пізнішому періоді життя не є таким самим ефективним. А застосування рапаміцину у дуже пізньому віці взагалі не дає результату.
"Результати свідчать, що прийом рапаміцину впродовж короткострокового періоду у молодості здатний значно подовжити тривалість життя. Звісно, поки що експерименти зосередилися на вивченні плодових мушок і мишей, але в перспективі результати цього дослідження можуть бути застосовними для людей", – заявили експерти.


Дуже злякався? Легіонер "Шахтаря" хоче залишити Україну після обстрілів Києва

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:58

Венесуельський нападник донецького "Шахтаря" Кевін Келсі хоче залишити український клуб, повідомляє Telegram-канал "Футбол з вертольота". За інформацією джерела, бажанням 19-річного футболіста залишити клуб є страх війни у країні, передають Патріоти Ук...

Коли буде Великдень у 2024 році і не можна робити у свято

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:55

Великдень для українців завжди був одним із найголовніших релігійних свят у році. Це перехідне свято, тобто його дата щороку змінюється, передають Патріоти України Коли Великдень 2024 року в Україні та чи зміниться його святкування через перехід на нов...