Екоцид та геноцид: Олешки затоплені на 90%, вода піднялася під дахи, окупанти забороняють евакуацію - мер

Рівень води в місті - 2-3 метри.

Олешки затоплені на 90%

Тимчасово окуповані Олешки вже затоплені на 90% після підриву Каховської ГЕС у Херсонській області. Проте окупанти не проводять евакуацію і не дозволяють місцевим жителям вибратися з міста самостійно. Про це розповів міський голова Олешок Євген Рищук в інтерв'ю Українському радіо.

За його словами, будинки в Олешках затоплені майже під дах, а рівень води на вулицях сягає трьох метрів.

"Олешки затоплені десь на 90%, можливо трохи більше. Тобто у місті дуже мало сухої території", - каже мер.

При цьому Рищук зазначає, що вода прибуває далі, проте оскільки у Новій Каховці вода вже почала спадати, очікується, що її рівень знизиться і в Олешках приблизно за добу чи дві.

"Інше питання - чи піде вона зовсім на нуль, чи просто впаде рівень. Тому що рівень води сьогодні в місті - 2-3 метри. Будинки затоплені майже під дах. Крім того, місто Олешки має низини. Тож там рівень води піднявся до чотирьох метрів. Тобто ситуація щодо підтоплення важка", - констатує міський голова.

Рищук також повідомив, що російська окупаційна "влада" нічого не робить, щоб врятувати людей із затоплених Олешок, а також загарбники не випускають громадян, які бажають залишити територію громади самостійно.

"Мені люди з деяких населених пунктів пишуть і телефонують, що росіяни не випускають людей, які самі хочуть виїхати. Тож люди з учорашньої ночі сидять на дахах. Крім того, коли росіяни прийшли в місто і в села, вони конфіскували всі плавзасоби у населення. Тобто знайти човни - проблема", - каже Рищук.

У населеному пункті після захоплення російськими військами залишилося проживати близько 8 тисяч осіб, що становить близько 20% від 40 тисяч населення до окупації.

За словами, Рищука в Херсонській області вже є повністю затоплені населені пункти.

"Сьогодні (7 червня, - ред.) у нас є населені пункти, які затоплені на 100%, є населені пункти, які затоплені на 10%. А в тих, що знаходяться трохи далі за ріку, зовсім нічого немає", – сказав Рищук.

Так, Підстепне та Піщанівка затоплені десь на 50%, Козачі Лагері - на 10%, додав мер.

Затримано військових, які розстріляли поліцейських на Вінниччині (фото)

субота, 20 квітень 2024, 13:14

Військових, яких розшукували за розстріл поліцейських на Віниччині, затримано. Про це повідомили українські ЗМІ, передають Патріоти України. За попередніми даними, вони здалися самі. Раніше стало відомо, що Вінницька спеціалізована прокуратура у сфері ...

Завдяки протестам українців: У Нью-Йорку скасували участь артистів балету з Росії у гала-концерті (фото)

субота, 20 квітень 2024, 12:44

У Нью-Йорку скасували участь артистів балету російського Маріїнського театру у гала-концерті, присвяченому 25-й річниці престижного балетного конкурсу Молодіжний гран-прі Америки, який мав відбутися 18 та 19 квітня. Про це повідомила посол України у СШ...