Екскомандира львівського "Беркута" взяли під варту без права застави через вбивства на Євромайдані

Київський апеляційний суд узяв під варту на 60 днів без права застави колишнього командира львівського "Беркута" Ростислава Пацеляка, підозрюваного у злочинах проти євромайданівців.

З 24 березня, за рішенням Печерського райсуду Києва, Пацеляк перебував під нічним домашнім арештом. Київський апеляційний суд змінив йому запобіжний захід на утримання під вартою на 60 днів.

Під час апеляційного засідання 24 квітня ексберкутовець розповів, що нічний домашній арешт заважав йому працювати у Києві та унеможливлював відвідування рідного Новояворівська у Львівській області.

Екскомандир львівського "Беркута" підозрюється у перевищенні службових повноважень, вчиненні терористичного акту, організації заподіяння тяжких тілесних ушкоджень, а також вчиненні умисних вбивств та завершених замахів на вбивство двох та більшої кількості учасників акцій протесту.

Вперше Пацеляка затримали ще у жовтні 2015 року у справі про перевищення службових повноважень, перешкоду професійній діяльності журналістів та проведення мирних зборів 18 лютого 2014 року на Інститутській. Через місяць Апеляційний суд Києва перевів його під нічний домашній арешт із носінням електронного браслета. А у вересні 2021 року Святошинський райсуд столиці змінив запобіжний захід на особисте зобов'язання.

Польща готує нові правила для українців із простроченими документами: Що треба знати

неділя, 28 квітень 2024, 21:25

Усі рішення про тимчасовий захист для громадян України, які перебувають у Польщі, включено до окремого закону, передають Патріоти України. За кілька днів польська влада представлять оновлений варіант цього документа, в якому буде враховано рішення уряд...

"Він не уявляє, як можна грати": Чемпіон світу нещадно розніс Мудрика після матчу з Астон Віллою

неділя, 28 квітень 2024, 21:00

Ексгравець Челсі та чемпіон світу у складі збірної Франції Франк Лебеф розкритикував українського вінгера лондонців Михайла Мудрика після гри проти Астон Вілли (2:2) в 35 турі АПЛ. За словами легендарного футболіста, Мудрик погано взаємодіє з партнерам...