Експерт розгромив ідею фарбування пального для ЗСУ: Що не так

Фарбування пального для потреб ЗСУ не розв'яже проблему його розкрадання, також це жодним чином не вирішить проблему якості пального.Таку думку висловив директор Консалтингової групи "А-95" Сергій Куюн на своїй сторінці у Facebook, зазначивши при цьому, що проблема якості існує як для дизелю, так і для бензину, передають Патріоти України.

"Проблема закупівель пального для армії складається з чотирьох аспектів: надійності постачань, ціни, крадіжок і якості. Насправді останніх два – це, як правило, один. Вкрали якісне, долили неякісного", – пояснює експерт.

Експерт переконаний, що втрата якості відбувається на етапі постачання зі складу до споживача, оскільки на етапі приймання пального на складі існує досить ефективний контроль якості.

На думку експерта, забарвлення пального не розв'яже проблему якості, оскільки незрозуміло, яким саме за насиченням має бути колір і як проводити оцінку його відповідності.

Куюн нагадав про ідею впровадження молекулярних маркерів, які вводяться постачальником у встановленій концентрації й потім за допомогою аналізатора на будь-якому етапі можна швидко її перевірити.

"Умови мають бути максимально чітко прописані: ти маєш поставити 1000 т дизпального до 20 квітня 2024 року по ціні – світове котирування за 1-19 квітня плюс така-то поправка. Розмір поправки – предмет торгів на тендері. Все", наголосив експерт, зазначивши, що "поки проблему лише забарвили".

Підношення Осірісу: Унікальні артефакти з золота і та інші важливі речі: Археологи знайшли скарби єгиптян VII - VI ст. до н.е.

субота, 27 липень 2024, 0:30

Археологи виявили 63 давньоєгипетські гробниці у провінції Дум’ят, яка колись була центром торгівлі. Досліджуючи поховання, вчені натрапили на численні артефакти, зокрема золоті прикраси та поховальні приношення, передають Патріоти України. Як пише Her...

На Уралі прорвало чергову дамбу водосховища. Населення рятується на дахах будинків (відео)

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:30

У Челябінській області Росії прорвало дамбу Кіалімського водосховища. Вода швидко поширюється, затоплено велику кількість будинків. Про це повідомляють російські Telegram-канали в п'ятницю, 26 липня. За інформацією управління МНС у Челябінській област...