Експертно-наукове середовище США оновило рейтинги президентів за всю 250-річну історію держави. Найгіршим з 46 діячів виявився Дональд Трамп

Перше місце як і раніше утримує Авраам Лінкольн, а Джо Байдена на 14-му

Donald Trump, Дональд Трамп

Експертно-наукове опитування Presidential Greatness Project, яке фіксує ставлення американської наукової спільноти до президентів Сполучених Штатів, визначило Дональда Трампа останнім у рейтингу президентської величі.

Результати дослідження оприлюднив на своєму сайті професор політичних наук Університету Г’юсторна Брендон Роттінгаус.

"Основна мета цього опитування полягала у створенні рейтингу президентської величі, що охоплює всіх (американських – ред.) президентів від Джорджа Вашингтона до Джо Байдена" – зазначається в підсумковому документі дослідження.

Для цього респонденти мали оцінити відчуття величі кожного президента за шкалою від нуля до 100, де нуль – це повний провал президентства, 50 – середній показник, а 100 – найбільший. Потім рейтинги кожного президента усереднювалися, і за отриманими результатами створювався список.

Результати рейтингу 2024 року приблизно схожі з попередніми, які публікувалися у 2015 та 2018 роках, зазначають організатори. Однак в останньому списку все ж є розбіжності.

Так, перше місце, як і раніше, посідає Авраам Лінкольн з результатом 95,03 бали. За ним ідуть Франклін Рузвельт (90,83), Джордж Вашингтон (90,32), Тедді Рузвельт (78,58), Томас Джефферсон (77,53). До першої десятки також входять президенти Труман, Обама, Ейзенхауер, Ліндон Джонсон і Кеннеді. Причому, з часу попереднього опитування в 2018 році кілька президентів суттєво перемістилися в рейтингу. Зокрема, Барак Обама та Вілліс Грант піднялися на дев’ять позицій, тоді як Ендрю Джексон втратив 12 пунктів, а Келвін Кулідж опустився вниз на сім сходинок.

Чинний лідер Американської держави Джо Байден наразі посідає 14-те місце.

Водночас на останній позиції перебуває 45-й президент Дональд Трамп. У попередньому рейтингу, проведеному у 2018 році, Трамп перебував на передостанньому місці.

Раніше найгіршим президентом в історії США вважався Джеймс Бьюкенен, який очолював країну у 1857-1861 роках. Він залишився відомим своєю нерішучістю, що призвело до розколу півднем і північчю. Зараз він перебуває на передостанньому місці, перед Трампом.

Експертне опитування в межах проєкту Presidential Greatness Project 2024 проводилося з-поміж чинних та колишніх членів Американської асоціації політичних наук, які займаються дослідженнями президентів та виконавчої гілки влади США. Крім того, в опитуванні взяли участь науковці, які недавно опублікували дослідження в ключових наукових журналах та академічних виданнях.

Диву даєшся, звідки древні знали такі технології більше 4,5 тисяч років тому: Науковці з'ясували, як зводили найдавнішу зі славетних пірамід Єгипту

субота, 27 липень 2024, 14:45

Досліджуючи околиці піраміди Джосера, вчені знайшли ймовірний спосіб, яким стародавні єгиптяни доставляли кам’яні блоки для будівництва небаченої доти за розмірами споруди, що стала передвісницею знаменитих трьох великих пірамід поблизу Гізи, зазначают...

Настільки підготовленому ухилянту треба у школу морських диверсантів: На Дунаї українські прикордонники затримали чоловіка, який намагався на підводному скутері дістатися Румунії (фото)

субота, 27 липень 2024, 14:30

Під час патрулювання державного кордону на річці Дунай прикордонники виявили 38-річного чоловіка, який вплав намагався незаконно потрапити до Румунії, передають Патріоти України з посиланням на Держприкордонслужбу. . "Кмітливого "плавця" охоронці корд...