Експерти розповіли, як збільшити тепловіддачу батареї - три прості способи

Нинішнього опалювального сезону, коли кожна десята градуса у квартирі обіцяє бути на вагу золота, дуже важливо грамотно розпорядитися тим теплом, яке дадуть комунальники. Зокрема, тепловіддача батареї може бути набагато вищою, якщо вдатися до простих прийомів, які не потребують реконструкції опалювальної системи або великих додаткових витрат, передають Патріоти України

Для підвищення тепловіддачі батареї стане в нагоді звичайний фен

Батарея може гірше гріти, якщо вона забруднена. Фахівці називають неймовірну цифру: брудні батареї гріють на чверть гірше за чисті. Тому їх потрібно обов'язково очистити від пилу. При цьому протирання батарей – заняття доволі тривале і трудомістке. Тому можна просто позбутися пилу на батареях за допомогою звичайного фена.

Попередньо підстеліть під батарею стару газету або шматок тканини та приступайте до її обдування з усіх боків феном. Пил впаде на газету або тканину, і батарея буде очищеною. Це має одразу підвищити її тепловіддачу.

Поставте відбиваючий екран між батареєю та стіною

Батарея повинна нагрівати простір приміщення, а не холодну зовнішню стіну, вздовж якої вона встановлена. Тому потрібно поставити бар'єр між батареєю та стіною, щоб дорогоцінне тепло не витрачалося на обігрів стіни.

Для цього достатньо купити в будівельному магазині екрани, що відбивають тепло, і встановити їх за батареєю. Тоді вони відбиватимуть невидимі оку теплові промені, і завдяки цьому температура в приміщенні стане вищою.

Активізуйте циркуляцію повітря у приміщенні

Звичайно, тепле повітря циркулює у будь-якому приміщенні. Завдяки цій циркуляції відбувається теплообмін між теплішим шаром повітря, що примикає до батареї, і більш прохолодним повітрям приміщення. Однак цей теплообмін можна активізувати, якщо поставити поряд із батареєю невеликий вентилятор. Він посилить циркуляцію повітря та забезпечить швидше нагрівання приміщення.

Землю накриває триденна магнітна буря: Українцям розповіли, як пережити метеоудар

четвер, 25 квітень 2024, 15:44

У четвер, 25 квітня, Землю накриває магнітна буря. Вона триватиме три дні (до 27 квітня включно) і має стати останньою в цьому місяці. Про це свідчать дані Центру прогнозування космічної погоди Національного управління океанічних та атмосферних дослідж...

Це варто знати" Які документи треба взяти з собою під час візиту в ТЦК - повний список

четвер, 25 квітень 2024, 14:47

Військовозобов'язаних громадян України зобов’язали з'явитися до Територіальних центрів комплектування й оновити облікові дані. Це стосується чоловіків призовного віку - від 18 до 60 років, передають Патріоти України. Для цього їм дається 60 діб із моме...