Екстремальна спека повторюватиметься кожні 2-5 років: Вчені налякали прогнозом

Протягом липня аномальна спека охопила Північну Америку, Європу і Китай, температура б'є всі рекорди. Це вже призвело до лісових пожеж і загибелі багатьох людей. При цьому, згідно з оцінкою вчених, такі тривалі надспекотні періоди тепер будуть повторюватися регулярно, передають Патріоти України.

Як повідомляє Reuters, згідно з дослідженням World Weather Attribution, глобальної групи вчених, яка вивчає роль, яку зміна клімату відіграє в екстремальних погодних умовах, без антропогенної зміни клімату події цього місяця були б "надзвичайно рідкісними".

Вони відзначають, що європейські та північноамериканські температури були б практично неможливі без наслідків зміни клімату, а в Китаї ймовірність таких температур наразі в 50 разів вища, ніж була у минулому.

За підрахунками World Weather Attribution, зростання концентрації парникових газів зробило європейську спеку на 2,5°С вищою, ніж вона була б в іншому випадку. Воно також збільшило спеку в Північній Америці на 2°С, а в Китаї — на 1°С.

Вчені також відзначають, що такі періоди аномальної спеки будуть ставати все більш імовірними, якщо парникові викиди не будуть скорочені.

За їхніми оцінками, тривалі періоди екстремальної спеки, ймовірно, відбуватимуться кожні два-п'ять років, якщо середні глобальні температури піднімуться на 2°С порівняно з доіндустріальним рівнем. За їхніми оцінками, середня температура в даний час підвищилася більш ніж на 1,1°C.

Диву даєшся, звідки древні знали такі технології більше 4,5 тисяч років тому: Науковці з'ясували, як зводили найдавнішу зі славетних пірамід Єгипту

субота, 27 липень 2024, 14:45

Досліджуючи околиці піраміди Джосера, вчені знайшли ймовірний спосіб, яким стародавні єгиптяни доставляли кам’яні блоки для будівництва небаченої доти за розмірами споруди, що стала передвісницею знаменитих трьох великих пірамід поблизу Гізи, зазначают...

Настільки підготовленому ухилянту треба у школу морських диверсантів: На Дунаї українські прикордонники затримали чоловіка, який намагався на підводному скутері дістатися Румунії (фото)

субота, 27 липень 2024, 14:30

Під час патрулювання державного кордону на річці Дунай прикордонники виявили 38-річного чоловіка, який вплав намагався незаконно потрапити до Румунії, передають Патріоти України з посиланням на Держприкордонслужбу. . "Кмітливого "плавця" охоронці корд...