Екстремальні заморозки в жовтні: Українців попередили про дубак і назвали дати

У всіх регіонах України найближчим часом очікуються нічні заморозки, температура опуститься до -5 градусів. Як повідомили в Українському гідрометцентрі, температура повітря знизиться вночі 30 вересня і 1-3 жовтня, передають Патріоти України.

Заморозки прогнозують у всіх регіонах, крім західних областей і узбережжя морів. У зв'язку з цим в Україні оголосили I "жовтий" рівень небезпеки. "На поверхні грунту і місцями в повітрі 0-5 градусів (I рівень небезпеки, жовтий) у північно-східних областях заморозки в повітрі 0-3 градуси (II рівень небезпеки, помаранчевий)", - йдеться в повідомленні.

Що таке перша ступінь небезпеки: попередження означає, що погодні умови потенційно небезпечні для населення, інфраструктури та навколишнього природного середовища. Рекомендується зберігати підвищену уважність і обережність, стежити за повідомленнями про можливе подальше ускладнення погодних умов.

Якою буде погода в жовтні 2021

Погода в Україні в жовтні 2021 року буде близька до кліматичної норми. Про це свідчить прогноз, опублікований на сайті Українського гідрометцентру.

Так, середня місячна температура передбачається на рівні 7-12°, в Карпатах 6-7°, що близько до кліматичної норми. У межах норми буде в жовтні і місячна кількість опадів: 28-67 мм, в Карпатах місцями 80-105 мм.

Тато чи мама? Вчені пояснили, від кого діти успадковують розумові здібності

четвер, 28 березень 2024, 18:30

Інтелект, як і інші здібності дитини визначається спадковими факторами та неспадковими факторами. Як стверджують вчені інтелект - це лише на 40–60% спадковість, решта залежить від впливу середовища. Науковців давно цікавило питання, хто в цих відсотках...

Шокуючий інцидент: На Кіровоградщині чоловік відібрав зброю у поліцейського та вистрілив собі у голову

четвер, 28 березень 2024, 17:23

У місті Світловодськ Кіровоградської області чоловік скоїв самогубство, відібравши зброю у поліцейського. Пpо це "Суспільне" повідомила речниця територіального управління Державного бюро розслідувань у місті Миколаїв Ольга Проценко, передають Патріоти...