Електроенергія з хліба: У Нідерландах зробили неймовірний прорив

У Роттердамі (Нідерланди) запускають постійне виробництво електроенергії з черствого хліба. Для цього в місті встановили контейнери (130 шт.) для збору сухарів і черствого хліба, повідомляють Патріоти України.

Зібрану сировину використовуватимуть для отримання біогазу. Все почалося з пілотного проекту під назвою BroodNodig, який запрацював 3 роки тому і був приватною ініціативою. Місцева мерія підтримала стартап. За цей час проект домігся чималих успіхів. Це важливо для екології, тому що використання біогазу допомагає знижувати викиди СО2, які викликають кліматичні зміни.

Відтоді мешканці міста зібрали 125 тисяч кілограмів хліба. Цієї кількості достатньо, щоб забезпечувати біогазом 50 квартир протягом року. А якщо пустити його на переробку для отримання електроенергії, її вистачило б, щоб увесь рік тримати увімкненими 2000 лампочок.

До цього в країні ідею отримувати електроенергію з черствого хліба успішно випробували в Амстердамі. Тема отримала популярність на фоні того, що за статистикою, на одного жителя Нідерландів припадає 41 кілограм викинутої їжі в рік, з них 22% – це хліб.

Український футболіст потрапив у расистський скандал у Франції

п’ятниця, 26 квітень 2024, 19:43

Півзахисник Бордо Данило Ігнатенко запам’ятався скандалом у домашньому матчі 24-го туру французької Ліги 2, у якому його клуб переміг Дюнкерк з рахунком 2:0, передають Патріоти України. Як пише L’Equipe, у цьому поєдинку українець нібито обізвав футбол...

Мати загиблого пілота Степана Тарабалки стала військовою капеланкою

п’ятниця, 26 квітень 2024, 19:30

Мати загиблого українського пілота, Героя України Степана Тарабалки Наталія долучилася до корпусу військових капеланів. Звернення жінки опублікував керівник корпусу Олександр Казаков у п’ятницю, 26 квітня, передають Патріоти України. «Після загибелі си...