Електронна мобілізація в Україні: Коли запрацює реєстр та як шукатимуть чоловіків

Наразі до електронного реєстру військовослужбовців вносять лише дані з особових справ, які містяться в територіальних центрах комплектації та соціальної підтримки (ТЦК та СП). Про це повідомило видання "Вікна", передають Патріоти України.

"Електронний реєстр військовослужбовців нині активно наповнюють", — йдеться у повідомленні.

Принцип роботи електронного реєстру військовослужбовців

Електронний реєстр військовослужбовців повинен мати наступну схему: бригади відправляють запит по конкретній спеціалізації до ТЦК та СП, працівники військкомату знаходять потрібних людей в реєстрі та вручають їм повістки.

Проте для цього потрібно, аби військовозобов'язані громадяни постійно оновлювали свої дані в ТЦК та СП. Журналісти зазначили, що наразі з цим проблеми.

Коли запрацює електронний реєстр військовослужбовців

Верховна Рада України має запустити роботу реєстру. Зокрема, на розгляді перебуває законопроєкт №10062 "Про внесення змін до деяких законів України щодо удосконалення порядку обробки та використання даних в державних реєстрах для військового обліку та набуття статусу ветерана війни під час дії воєнного стану", який дозволить зібрати всю електронну інформацію з різних реєстрів в єдину базу. Мова йде про зміну роботи, місця проживання, стан здоров’я, дані про виїзд за кордон та купівлю нерухомості.

Нагадаємо, у жовтні в.о. начальника Сумського обласного центру комплектування та соціальної підтримки Сергій Монукало заявив, що формування єдиної бази призовників дозволить зменшити черги в територіальних центрах комплектації та соціальної підтримки. Також це надасть змогу оперативно отримувати повну інформацію про людину.

Мобілізація громадян від 50 років буде чи ні? Нардеп пояснив нюанси

четвер, 26 вересень 2024, 23:55

Директива Командування Сухопутних сил дозволяє мобілізовувати чоловіків 50-60 років винятково за окремим мобілізаційним розпорядженням. Це підтвердив народний депутат, член комітету з нацбезпеки й оборони Верховної Ради Федір Веніславський у коментарі ...

Поки інші ледь зводять кінці з кінцями: Зарплати чиновників в Україні перевищили 55 тис. грн - хто отримує найбільше

четвер, 26 вересень 2024, 22:25

У серпні 2024 року середня зарплата в держустановах зросла на 44,6% і перевищила 55 тисяч гривень, причому керівники стратегічних установ, таких як НКРЕКП (Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг)...