Електронне бронювання запустять на порталі "Дія": Заступник міністра зробила заяву

Електронне бронювання запрацює на порталі "Дія", заявила заступник міністра оборони з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Катерина Черногоренко.

Пряма мова Черногоренко: "Міністерство оборони вважає, що електронне бронювання необхідно запустити якомога швидше. Так вийшло, що цим треком опікуються Мінекономіки та Мінцифра... На порталі "Дія" буде запущено функціонал електронного бронювання".

Деталі: Вона додала, що, на думку Міноборони, "всі компанії, які будуть бронювати своїх людей через електронний ресурс, повинні користуватися позитивною дискримінацією".

За словами Черногоренко, це має бути "автоматична поступка: швидко, без додаткових візитів до ТЦК".

Вона також запевняє, що Міноборони "зробило все, що мало б зробити, з точки зору готовності єдиного електронного реєстру призовників, військовозобов'язаних і резервістів".

"Як тільки постанова буде проголосована, я думаю, що десь через 3-4 тижні... для колег, щоб "докрутити" функціонал, і ми запустимося", − підсумувала заступник міністра.

Важливий крок: Переселенцям планують надавати субсидії на оренду житла

понеділок, 8 липень 2024, 12:49

Уряд планує надавати субсидії на оренду житла для внутрішньо переміщених осіб (ВПО), щоб зменшити їхнє фінансове навантаження. Наразі документ винесено на обговорення серед представників влади, депутатів та громадськості, після чого його розгляне уряд,...

Окупанти масовано атакували Київ ракетами, багато загиблих і поранених. Доповнюється

понеділок, 8 липень 2024, 11:27

Російські терористи знову масовано атакували ракетами Україну. Різні міста: Київ, Дніпро, Кривий Ріг, Словʼянськ, Краматорськ. Понад 40 ракет різних типів. Пошкоджені житлові будинки, інфраструктура та дитяча лікарня, передають Патріоти України. У Києв...