"Еліта розмовляє російською та англійською": На Дніпропетровщині у приватному дитсадку заявили, що "українська дітям не потрібна"

Журналістам не вдалося зв’язатися з керівництвом дитсадка для пояснень.

У Дніпропетровській області в приватному садку заявили, що «виховують еліту, яка буде спілкуватися російською», а українська мова «не потрібна», повідомляють Патріоти України.

За словами матері дитини Аліни Бардашевської, вона обрала приватний дитячий садок через черги до державного. Протягом двох років сім'я щомісяця платила за його послуги 11 тисяч гривень, але останнім часом почала звертати увагу, що її україномовна дитина почала говорити російською.

«Я почала за нею помічати, що вона все менше і менше спілкується українською мовою, вона почала називати мені якісь такі російськомовні слова, російські пісеньки, яких взагалі у нас вдома немає, вона їх не знає», — сказала мати.

За поясненнями мати звернулася в адміністрацію садка. «Була відповідь керівництва, що «ми виховуємо еліту, яка буде спілкуватися російською. Українська дітям не потрібна. Формально ми можемо щось показати українською, але це не потрібно», — сказала мати дівчинки.

Жінка заявила, що через незручні запитання адміністрація вказала їм на двері. Реклама садка з пропозицією навчати дітей на двох мовах — російською та англійською — є в Інтернеті.

Журналістам не вдалося зв’язатися з керівництвом дитсадка для пояснень. За інформацією журналістів, у закладу немає ліцензій на надання освітніх послуг. Цю інформацію підтвердили і в обласному департаменті освіти.

Джерело: 5 канал

План був геніальний, але: Мешканець Волині жив у лісі на Львівщині, ховаючись від мобілізації

вівторок, 21 травень 2024, 15:30

Суддя Турківського районного суду призначив цілодобовий домашній арешт чоловіку, який побив поліцейського, злякавшись вручення повістки. Чоловік, який пішов з дому на Волині, приїхав на Львівщину та переховувався тут у лісі, щоб уникнути мобілізації. П...

Маск допомагає? Окупанти застосовують Starlink на фронті попри блокування, – OSINT-аналітики

вівторок, 21 травень 2024, 15:22

У ворожих Telegram-каналах росіяни почали поширювати інформацію про отримання нових партій терміналів Starlink. Також окупанти надали один одному рекомендації щодо їх блокування. . Збройні сили Російської Федерації обходять блокування терміналів Starli...