Емігрантка з України разом із чоловіком керувала показом пропаганди РФ у Німеччині

Німецькі митники за дорученням прокуратури Карлсруе ліквідували нелегальний онлайн-сервіс, що транслював заборонені в Німеччині російські телеканали RT і "Россия 1". Про це повідомляє DW, передають Патріоти України.

За даними видання, сервісом понад два роки керувало подружжя з Карлсруе – 37-річний німець і 42-річна українка. Під час обшуків у них було вилучено обладнання для ретрансляції, документацію та 40 тис. євро готівкою. Крім того, конфісковано 120 тис. євро, отриманих від незаконної діяльності, а інтернет-домен сервісу було заблоковано. Парі загрожує до одного року позбавлення волі.

Зазначається, що ліквідація цього сервісу стала черговим кроком у боротьбі Німеччини з поширенням російської пропаганди.

Довідково: мовлення RT DE було заборонено в Німеччині в лютому 2022 року через відсутність необхідної ліцензії. 1 березня 2022 року Рада ЄС заборонила трансляцію кількох ключових каналів, зокрема RT English, RT UK, RT Germany, RT France, RT Spanish та Sputnik, офіційно пояснюючи це ризиком для громадської безпеки та порядку.

У грудні того ж року в рамках дев'ятого пакета санкцій проти Росії ЄС розширив список заборонених каналів, включивши в нього НТВ / НТВ "Мир", "Россия 1", РЕН ТВ та "Первый канал".

Українцям перерахують пенсії: Стали відомі деталі масштабної реформи

субота, 28 вересень 2024, 17:25

В Україні до кінця 2024 року мають ухвалити масштабну пенсійну реформу. В результаті мають збільшити пенсії тих, хто давно вийшов на заслужений відпочинок, передають Патріоти України. Про це під час години запитань до уряду у Верховній Раді розповіла м...

Автоцистерна, наповнена газом, врізалась у блокпост на Рівненщині, є жертва та постраждалі (фото)

субота, 28 вересень 2024, 16:42

Зранку 28 вересня у Рівненській області на трасі "Київ – Ковель – Ягодин" у блокпост врізалась автоцистерна, наповнена газом. Одна людина загинула, ще двоє – у лікарні. Про це у Facebook повідомила пресслужба обласного управління Національної поліції У...