Епідемія вже не вигадка? Лікарні Харкова переповнені пацієнтами з коронавірусом, хворі лежать навіть у холі та коридорах (відео)

У Харкові через складну ситуацію з коронавірусом лікарні заповнені хворими. Додаткові місця облаштовують навіть у коридорах. Всього в місті - 811 пацієнтів з пневмонією, 667 з них з коронавірусом, повідомила заступниця Харківського міського голови Світлана Горбунова-Рубан, передають Патріоти України.

"Заповненість весь час 100%. Але йде динамічна зміна людей: одного виписали, тут же на це ліжко поклали іншу людину. Ліжка не пустують. Є навіть ситуації, коли людина може трошки почекати в приймальному відділенні, поки випишеться і поїде людина, який лежить на ліжку", – розповіла вона.

У міській лікарні №18, розрахованій на 50 ліжок, 7 жовтня перебувало 53 пацієнта. А в розрахованій на 140 ліжок лікарні №13 - 150 пацієнтів. У міській клініці №25 проведуть киснепровід (зараз там 27 ліжок мають доступ до кисню з 190 загальної кількості). Також додаткові 60 ліжок планують відкрити в лікарні №17, провести киснепровід на 8 і 9 поверхах. Всього в лікарні буде 190 ліжок.

"Вони дістали вже всі ліжка, які були приховані в складських приміщеннях. Ліжка стоять в коридорах, вони стоять в холах, де є місця", – додала вона.

Горбунова-Рубан попередила, що ймовірно число заражених буде тільки рости. За її словами, зараз удома лікуються 5800 харків'ян, 287 з них мають підтверджений коронавіруса, але хворіють безсимптомно. Серед хворих 474 дитини й 257 медиків.

За останню добу в Україні виявили 5397 нових хворих на коронавірус. Це рекордна кількість від початку епідемії в країні. Загалом, станом на ранок 8 жовтня, маємо 244 734 лабораторно підтверджених випадків Covid-19. Із них 4690 – летальні. 93 пацієнтів померли за останню добу. І це також рекордна кількість.

Це порнософт чи реклама колготок?: Кандидатку від Польщі на вибори до Європарламенту розкритикували за фото

неділя, 5 травень 2024, 19:51

Речницю польської партії "Конфедерація" Еву Зайончковську-Гернік, яка балотується на вибори до Європейського парламенту, розкритикували за агітаційне фото. Про це повідомляє Polskie Radio, передають Патріоти України. Один із лідерів "Конфедерації" Слав...

Рухався на великій швидкості: В огорожу Білого дому врізався автомобіль

неділя, 5 травень 2024, 19:44

У столиці США місті Вашингтоні автомобіль, який рухався на великій швидкості, врізався в одну з огорож на периметрі безпеки навколо Білого дому. Внаслідок інциденту, який трапився пізно увечері 4 травня, водій загинув. Про це повідомляє «Голос Америки»...