""Если вы это читаете, значит меня нет в живых": У Білорусі таємно кремували тіло 18-річного хлопця, доведеного владою до суїциду

У Білорусі таємно кремували тіло 18-річного Дмитра Стаховського - фігуранта кримінального провадження про участь в "масових заворушеннях", який 25 травня наклав на себе руки. Дмитро був сиротою, а тому його прах віддали опікуну - директору коледжу МГПТК легкої промисловості та комплексної логістики. Про це повідомили в Telegram-каналі NEXTA, передають Патріоти України.

Трагедія сталася 25 травня в Мінську - Дмитро Стаховський зістрибнув з даху гуртожитку. Хлопець залишив пост в соцмережі ВКонтакте, який був опублікований на наступний день. У своїй смерті Дмитро звинуватив Слідчий комітет:

"Якщо ви це читаєте, значить мене немає в живих. Виною тому став Слідчий комітет. Вже не секрет, що у мене була кримінальна стаття 293 ч. 2. Якщо коротко, за мітинги. Якби на мене не продовжували морально тиснути, думаю, я б не наважився на такий жахливий вчинок, як суїцид. Але мої сили закінчуються. І як ви можете бачити, я не впорався. Так, мені багато хто говорив: "Не переживай, все буде добре. Не думай про погане. Погані думки геть".

Друг Дмитра розповів, що хлопця виховувала тітка, яка була його опікуном. Він мав відношення до гри "Клеш оф Клансі", де був адміністратором і мав відношення до створення гри.

"В розпал протестів на нього завели справу. Добу тримали в міліції, потім відпустили. Це було, здається, в листопаді. Потім, за словами Дмитра, йому виділили гуртожиток. Він жив там. Говорив, буде там, поки не закриють справу. Діма був під підпискою про невиїзд, іноді його викликали на допити.

Він говорив, суїцид - вихід з усіх проблем. Говорив, що не хоче за ґрати і зробить суїцид. Спочатку ми ставилися до цього з посмішкою, але потім зрозуміли, що смішного мало. Ми підтримували його як могли. Вчора після допиту він поїхав в район Схід, на 16-поверхівку. Звідти писав друзям, що не зможе так жити, просив у них вибачення. Говорив, що хоче напитися, бо йому страшно і не хочеться йти на такий вчинок, але в тюрмі він сидіти не буде. Скидав навіть фото з даху", - розповів друг Дмитра.

В мережі повідомили, що коледж, де навчався Дмитро Стаховський і який був його державним опікуном, приховав інформацію про загибель хлопця. З ним не дали попрощатися ні вихователям, ні дітям, ні волонтерам, а таємно кремували його тіло.

Український легіонер героїчно витяг "Реал" у протистоянні з "Манчестер Сіті": Результати чвертьфіналів Ліги чемпіонів УЄФА

четвер, 18 квітень 2024, 6:15

У чвертьфіналі Ліги чемпіонів 2023/24 мюнхенська "Баварія" вибила лондонський "Арсенал", а українець Андрій Лунін забезпечив мадридському "Реалу" перемогу над англійським "Манчестер Сіті". . Ліга чемпіонів, 1/4 фіналу, матчі-відповіді. "Баварія" – "...

Лікарі запевняли, що все нормально: Сашко Лірник розповів, від чого помер Дмитро Капранов

четвер, 18 квітень 2024, 3:25

У літератора були проблеми із серцем, через що Дмитро часто скаржився на біль. Однак медики запевняли рідних і близьких письменника, що "все нормально". Український письменник Дмитро Капранов помер 16 квітня внаслідок проблем із серцем. Таку версію озв...