Естонія потрапила в гучний скандал через "пропагандистську" мапу з Кримом у підручниках (фото)

В естонському підручнику для школярів виявили карту Європи, на якій Крим був позначений як територія Росії. Про це повідомляє ERR, передають Патріоти України.

Неправильну карту Європи виявили в книзі з англійської мови для школярів, що навчаються в 7 класі "I love English 7". Всього її використовують в приблизно 200 школах по всій Естонії.

Карту виявила одна з представниць української громади, син якої вчиться за цим підручником. Виявилося, що підручник було видано ще в 2018 році видавництвом Studium.

"Надрукована карта була взята з вільного доступу, тобто вона безкоштовна. Оскільки в цьому випадку мова йде про підручник з мови, то змісту карти - ні в географічному, ні в політичному сенсі - ми значення не надали. Так ця помилка сюди і закралася . Але до сих пір, протягом практично двох навчальних років, нам ніхто про це не повідомляв", - розповів директор видавництва Ааво Кеннік.

Видавництво спочатку планувало розіслати всім виправлену сторінку з картою. Однак у міністерстві освіти виступили з іншою пропозицією - щоб видавництво вилучило неправильні сторінки і замінило їх на нові. Тобто по суті відправити в школи вже нові підручники. Така робота обійдеться в 10-20 тисяч євро.

Одні проблеми! ТОП-10 популярних авто, які не проїдуть без поломок навіть 160 тисяч км

п’ятниця, 20 вересень 2024, 23:40

Придбання автомобіля є серйозним фінансовим рішенням, особливо в умовах війни та постійного зростання цін. Надійність машини, що надасть змогу заощадити на ремонті є одним з ключових факторів при її виборі, передають Патріоти України. Експерт в галузі ...

Батько трьох дітей повернувся з Польщі та відмовився від мобілізації: Який вирок виніс суд

п’ятниця, 20 вересень 2024, 21:30

В Україні до 3 років позбавлення волі засудили чоловіка, який отримав повістку, проте відмовився від мобілізації. На суді він стверджував, що має хронічні захворювання і не може воювати. Про це йдеться у вироку Білопільського районного суду Сумської об...