Естонія урізає пільги для українських біженців: Що треба знати

Українські біженці втратять право на безкоштовний проїзд автобусами повітових ліній. Міністр у справах регіонів Пірет Хартман обґрунтувала своє рішення тим, що українцям, які приїхали до Естонії, вже не потрібні пільги для адаптації. Про це пише ERR.

Постанова міністерки у справах регіонів, згідно з якою максимальна ціна одноразового квитка на автобусних лініях могла б становити 10 євро, а максимальна вартість проїзного на 30 днів, – 150 євро тепер стосується і українців.

«Українських біженців виключено з переліку осіб, які мають право на безкоштовний проїзд на автобусах повітових ліній», – йдеться у пояснювальній записці до законопроєкту.

Пірет Хартман сказала: було вирішено, що щодо проїзду в громадському транспорті до біженців слід ставитися так само, як і до своїх громадян.

За словами Хартман, раніше це, звичайно, було обґрунтовано, щоб ті, хто залишив свої будинки через війну, отримали максимальну допомогу для адаптації до нового середовища. Вона додала, що цей період триває вже кілька років, і суспільство зробило все, щоб українці, які приїхали до Естонії, змогли працевлаштуватися, знайти житло та опанувати естонську мову.

«Сьогоднішня домовленість полягає в тому, щоб до українців застосовувалися ті ж самі правила, що й до громадян Естонії», – сказала міністр. ERR нагадало, що право на безкоштовний проїзд українських біженців автобусами було встановлено Транспортним департаментом 8 березня 2022 року.

Молочка перетворюється для більшості українців на розкіш: Експерти прогнозують подальше зростання цін

субота, 27 липень 2024, 19:00

У червні зростання цін на продукти прискорилося і стало найбільшим з початку 2024 року, нагадують Патріоти України. Восени ще подорожчають п’ять категорій продуктів, серед них і молоко. . Скільки зараз коштує молоко в Україні та чому ціна на нього зро...

Музичний фестиваль "Рандеву" в Юр Малі: Вєрка Сердючка зі сцени звернулася до Алли Пугачової (відео)

субота, 27 липень 2024, 18:00

26 липня, стартував щорічний музичний фестиваль "Рандеву" в Юрмалі, який організувала латвійська співачка Лайма Вайкуле. Не секрет, що на захід вона запросила і українських виконавців, зокрема, Настю Каменських, Макса Барських, ALEKSEEV та Вєрку Сердюч...