Естонія змінює умови для виплати компенсацій за оренду житла українським біженцям: Що треба знати

Із 11 вересня Департамент соціального страхування Естонії має намір надавати одноразову допомогу на оренду житла лише тим українським біженцям, які нещодавно прибули до Естонії. Про це пише ERR, передають Патріоти України.

Наразі компенсація не залежить від доходу біженця, і про неї можуть клопотати всі військові біженці, які прибули до Естонії з 24 лютого 2022 року та отримали тимчасовий захист.

Розмір разової компенсації становить максимум 1200 євро на домогосподарство.

У листі, надісланому місцевим органам самоврядування, гендиректорка департаменту Марет Маріпуу зазначила, що наразі в Естонії проживає значна кількість українських біженців, які перебувають у країні вже понад рік і звернулися по допомогу на оренду житла після продовження їхньої первинного посвідки на проживання.

За словами посадовиці, з 11 вересня компенсація за оренду може бути надана лише у тому випадку, якщо відповідна заява була подана біженцем протягом шести місяців після отримання першої посвідки на проживання в Естонії.


Щоб подати клопотання про отримання компенсації, біженці мають отримати тимчасовий захист та зареєструвати своє місце проживання у місцевому самоврядуванні.

Напали біля храму: У центрі Києва побили військового митрополита Кримського Климента

середа, 11 вересень 2024, 11:30

У Києві троє невідомих біля Михайлівського собору напали і побили митрополита Кримського та Симферопольського Климента, який є військовослужбовцем Збройних сил, передають Патріоти України. "Поліція Києва встановлює обставини події за участі священносл...

Добре попрацювали: У російському Ноябрську двоє школярів... спалили вертоліт Мі-8

середа, 11 вересень 2024, 11:10

У російському місті Ноябрськ, що в Томській області, двоє школярів спалили гелікоптер Мі-8. Про це повідомляють росзМІ. У ніч на 11 вересня двоє школярів 13 та 14 років пробралися на територію гелікоптерного майданчика в аеропорту Ноябрська, облили вер...