Евакуації українців не буде? У МВС зробили жорстку заяву по чартерних рейсах

Глава МВС Арсен Аваков попередив, що його відомство більше не буде давати дозволи на проведення чартерних авіарейсів з українцями, які не встигли повернутися на батьківщину з інших країн. Про це він написав у Facebook на тлі останнього скандалу з пасажирами, які прибули до Києва з Балі і Катару. Як відомо, люди відмовилися залишатися в готелі, в який їх відправили на обсервацію, передають Патріоти України.

За словами Авакова, виключення будуть зроблені в тих випадках, якщо всі пасажири погодяться пройти тести на коронавірус і обсервацію після повернення.

"МВС не дасть більше згоди ні на один авіаційний чартер. Пасажирське авіасполучення - закрито. Винятки будуть рідкісні і тільки окремим рішенням - зі 100% обсервацією під контролем санітарних лікарів з подальшим тестом ПЛР", - написав міністр.

Аваков зазначає, що більшість пасажирів рейсу з Катару вирушили в цю країну вже після того, як в Україні ввели карантин. "13 березня президент Зеленський звернувся до українців з проханням повернутися в країну, в зв'язку з епідемією ... А тут дивлюся - кожен третій, хто повернувся вчора на цьому скандальному спеціально організованому рейсі, відлетів з країни 13, 14, 15 березня", - висловив невдоволення Аваков.

Всіх пасажирів, які втекли від обсервації, чекають штрафи. Якщо у них виявлять коронавірус - їм загрожує кримінальна відповідальність, зазначив міністр.

"Ті, хто втік з автобусів і ухилився від обсервації на цей момент - вже отримали адміністративні протоколи або будуть піддані цій санкції (всі громадяни встановлені) - санкція: штраф до 17 000 гривень. Якщо у когось із пасажирів рейсу буде виявлений вірус - поліція прийме рішення про висунення звинувачень у відповідності зі ст. 325 - аж до арешту і утримання під вартою до 3-х років", - додав він.

"Це висновок лікарів": Віталій Капранов назвав причину раптової смерті свого 56-річного брата-близнюка

четвер, 18 квітень 2024, 15:27

Український письменник та публіцист Віталій Капранов назвав причину смерті свого 56-річного брата-близнюка Дмитра, який пішов з життя 16 квітня, передають Патріоти України. Раптова смерть Дмитра Капранова стала справжнім шоком для українського суспільс...

Де і ким працюють українські біженці у Латвії: Оприлюднено офіційні дані

четвер, 18 квітень 2024, 14:58

З початку цього року в Латвії як працівники офіційно було зареєстровано 8700 громадян України. Про це із посиланням на Центральне статистичне управління країни пише Baltijas Balss, передають Патріоти України. Найчастіше громадяни України працюють у про...