Еволюція церкви: Папа Римський вперше підтримав одностатеві цивільні союзи

Будучи архієпископом Буенос-Айреса, Франциск вже підтримував цивільні союзи одностатевих пар в якості альтернативи одностатевим шлюбам. Однак він ніколи публічно не висловлювався на користь цивільних союзів як Папа.

Папа Римський Франциск вперше підтримав одностатеві цивільні союзи під час інтерв'ю для повнометражного документального фільму "Франческо", прем'єра якого відбулася в середу на Римському кінофестивалі, передають Патріоти України з посиланням на Bloomberg.

Схвалення Папи прозвучало в середині фільму, в якому детально розглядаються питання, які найбільше хвилюють Франциска, включаючи навколишнє середовище, бідність, міграцію, расову нерівність і нерівність доходів, а також людей, які найбільше постраждали від дискримінації.

"Гомосексуальні люди мають право бути в сім'ї. Вони діти Божі. Нам потрібен закон про цивільні союзи, щоб вони були захищені законом", - сказав Франциск.

Будучи архієпископом Буенос-Айреса, Франциск вже підтримував цивільні союзи одностатевих пар в якості альтернативи одностатевим шлюбам. Однак він ніколи публічно не висловлювався на користь цивільних союзів як Папа.

За інформацією La Repubblica, у фільмі є зворушлива сцена, коли Папа дзвонить одностатевій парі з трьома дітьми, які не наважувалися приводити дітей до церкви. Франциск порадив їм в будь-якому випадку взяти дітей до церкви, не звертаючи увагу на чужі судження.

Видання зазначає, що говорячи про законодавство Папа мав на увазі не тільки Італії, а світ загалом. Церква тільки в останні роки визнала необхідність спеціального законодавства для гомосексуальних пар.

Не зважаючи на астрономічний штраф: Голлівудська актриса родом з України відмовилася грати росіянку в серіалі Netflix. Студія не зглянулась на мотивацію дівчини (відео)

п’ятниця, 29 березень 2024, 2:35

Голлівудська акторка родом з України Іванна Сахно розірвала контракт зі стримінговою платформою Netflix, бо не захотіла в новій кінороботі грати росіянку. В інтерв'ю для ТСН вона розповіла, що тепер їй потрібно виплатити компенсацію. За її словами, їй ...

Росіяни загадили море смертоносним непотребом: На одеському пляжі вибухнула протикорабельна міна

п’ятниця, 29 березень 2024, 1:45

В Одесі пролунав потужний вибух. На один з пляжів винесло протикорабельну міну. Міну викинуло на берез через штормову погоду, де вона і вибухнула, повідомило Оперативне командування "Південь" в Telegram. Через обмеження доступу людей до пляжної зони в ...