Фахівці досі дискутують, що то було: У небі над Японією пролетіла загадкова вогняна куля (відео)

Ранкове небо над Японією 15 січня було осяяне унікальним явищем, яке стало предметом обговорення серед мешканців країни та наукової спільнот.

Даїчі Фуджі, фахівець з астрономії та працівник міського музею Хірацука у префектурі Канагава, був одним з перших, хто виклав світлину цього незвичайного явища. За його словами, вогненна куля пролетіли зі швидкістю близько 42 кілометри на секунду о 6:55 ранку за місцевим часом.

Спільнота користувачів соцмереж активно обговорювала це явище, і серед коментарів можна відзначити такі висловлювання, як “Спостерігав це з вікна свого будинку”, “Це захоплююче”, “Чую звуки вибуху. Вражаюче!”

Ця подія не лише привернула увагу звичайних громадян, але й зацікавила світову наукову спільноту.

Експерти намагаються визначити природу та походження вогненної кулі, встановити, чи було це метеоритом, космічним сміттям чи чимось іншим.

Японський телеканал NHK також показав відеодокази прольоту цього об’єкту, вказавши, що вогненна куля була помічена в регіоні Канто та пролетіла в напрямку префектури Канагава.

Мобілізація громадян від 50 років буде чи ні? Нардеп пояснив нюанси

четвер, 26 вересень 2024, 23:55

Директива Командування Сухопутних сил дозволяє мобілізовувати чоловіків 50-60 років винятково за окремим мобілізаційним розпорядженням. Це підтвердив народний депутат, член комітету з нацбезпеки й оборони Верховної Ради Федір Веніславський у коментарі ...

Поки інші ледь зводять кінці з кінцями: Зарплати чиновників в Україні перевищили 55 тис. грн - хто отримує найбільше

четвер, 26 вересень 2024, 22:25

У серпні 2024 року середня зарплата в держустановах зросла на 44,6% і перевищила 55 тисяч гривень, причому керівники стратегічних установ, таких як НКРЕКП (Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг)...