Фахівці у захваті: На Тернопільщині знайшли скарб віком 4 тисячі років (фото)

У Чортківській громаді Тернопільської області місцевий житель натрапив на колекцію із 17 бронзових браслетів. Поряд із браслетами також виявили мідну сокиру. Вік артефактів оцінюється приблизно в чотири тисячі років. Про це повідомила Чортківська міська рада на сторінці у Facebook, передають Патріоти України.

Представники та археологи музею відвідали Чортків, щоб оглянути знахідку. Зі слів археологів, схожі браслети та сокири раніше знаходили в різних регіонах України, але така кількість цінних речей, виявлених в одному місці, безпрецедентна. Фахівці ретельно задокументували місце знахідки та здійснили необхідні процедури для збереження археологічного контексту артефактів.

Співробітники Національного музею історії України зазначили, що ця знахідка стане цінним доповненням до їхньої колекції і буде виставлена в Києві під час майбутньої археологічної виставки в середині серпня, присвяченої Дню археолога.

Емігрантка з України разом із чоловіком керувала показом пропаганди РФ у Німеччині

субота, 28 вересень 2024, 15:51

Німецькі митники за дорученням прокуратури Карлсруе ліквідували нелегальний онлайн-сервіс, що транслював заборонені в Німеччині російські телеканали RT і "Россия 1". Про це повідомляє DW, передають Патріоти України. За даними видання, сервісом понад дв...

"Ти все одно нікому не потрібна, в тебе батьки-алкаші": У дитбудинку на Львівщині знущалися з вихованців

субота, 28 вересень 2024, 15:03

Директора та працівників навчально-реабілітаційного закладу у Львівській області звинувачують у фізичному, психологічному та сексуальному насильстві над дітьми. Омбудсмен Дмитро Лубінець повідомив, що, отримавши таку інформацію, терміново відвідав закл...