З початком теплих днів морозиво повертається на полиці магазинів у всьому різноманітті - з шоколадом, фруктами, вершкове, пломбір та навіть без цукру. Та не все так смачно, як здається. РБК-Україна (проект Styler) розповідає, яке морозиво не варто купувати, передають Патріоти України.
Експерти з безпеки харчових продуктів попереджають: серед асортименту є морозиво, яке краще взагалі обминати стороною, адже воно може не лише розчарувати смаком, а й завдати шкоди здоров’ю.
Мова йде про так зване "морозиво з рослинними жирами". На перший погляд, нічого страшного, однак на практиці це неповноцінна заміна справжніх вершків, які мають бути основою якісного пломбіру. Виробники додають у склад дешеві жири, зокрема пальмову або кокосову олію, які не мають жодної користі, зате знижують собівартість продукту.
Більшість такого морозива реалізується у вигляді дешевих ескімо, стаканчиків або вафельних трубочок. Воно має яскраву упаковку, але на звороті дрібним шрифтом вказано: "замінник молочного жиру" або "рослинні жири".
Звертайте увагу на упаковку - шукайте морозиво, виготовлене за ДСТУ 4733:2007. Це державний стандарт України, який регламентує використання виключно натуральної сировини: молока, вершків, масла, яєчного жовтка. Саме за цим стандартом виготовляється справжній пломбір, який має у складі не менше 12% молочного жиру. Таке морозиво має насичений смак, ніжну текстуру та є набагато безпечнішим для здоров’я.
Якщо в складі написано "рослинні жири", "замінник", "комбінований продукт" — краще повернути таке морозиво назад на полицю.
Вас може зацікавити
Два роки тому - 4 травня 2023 року - воїни підрозділу 96 зенітної ракетної Київської бригади повітряного командування "Центр" знищили гіперзвукову балістичну ракету "Кинджал". Про це повідомляють Повітряні сили ЗСУ, передають Патріоти України. "Коли по...
Офіцер Головного управління комунікацій Збройних сил України Дмитро Лиховій дорікнув жителям Кам'янця-Подільського, що назва місцевого статіону - "імені Григорія Тонкочеєва" - досі не декомунізована. Про це він написав на своїй сторінці в Facebook, пер...