Фальшиві документи, шантаж та погрози: У Кернеса хочуть обібрати сім'ю жорстоко вбитого бізнесмена

У 2013-му році Сергій Чернишов входив до сотні найбагатших людей України – його статки оцінювалися у 161,2 млн доларів.

Вбитий Сергій Чернишов. Фото: Новини Харкова.

Екс-заступник і соратник Харківського міського голови Геннадія Кернеса Олександр Попов через суд намагається заволодіти будівлею Земельного банку в Харкові, що належить фірмі убитого в січні 2015-го року бізнесмена Сергія Чернишова. У травні минулого року він через Київський районний суд міста Харкова домігся визнання уявним останнього договору купівлі-продажу цієї будівлі. Зараз Попов намагається відстояти рішення суду першої інстанції в Харківському апеляційному суді, куди власники будівлі звернулися за захистом своїх прав, передають Патріоти України.

Чергове засідання у цій справі відбудеться 16 травня 2019 року о 16.00. Це не перша спроба відібрати у сім'ї Чернишова майно. Після трагічної смерті засновника однієї з найбільших страхових компаній країни "Лемма", всі активи вбитого мали перейти до його дружині і трьом дітям. Але, згідно матеріалів журналістських розслідувань, колишні бізнес-партнери Чернишова, адвокати і чиновники, близькі до харківського мера Геннадія Кернеса намагаються обібрати його сім'ю за допомогою погроз, шантажу, підробки документів і тиску на суд.

Так, як повідомляють ЗМІ, будівлю Земельного банку, яка нині цікавить соратника Кернеса Попова, раніше під кураторством адвоката на прізвище Капустін намагалися відібрати через брата загиблого бізнесмена Володимира Чернишова. Він звернувся до суду з позовом до брата вдови Володимира Бутенка – і намагався довести своє право на володіння згаданою нерухомістю. У якості підстави наводився підроблений документ про те, що Бутенко позичив у Володимира Чернишова 1 млн 200 тисяч доларів під заставу будівлі на Чернишевській, 4 у Харкові. Зразки підписів Бутенка Чернишову нібито допоміг роздобути колишній директор фірми "Антьє".

Цей же адвокат Капустін нині фігурує і у процесі за позовом Попова. Ще один "претендент" на майно загиблого Сергія Чернишова, за словами вдови – його колишній бізнес-партнер Арнур Самен. Після загибелі бізнесмена він зв'язувався з жінкою і стверджував, що Чернишов позичив у нього 223 мільйони гривень. За її словами, погрожував. Коли погрози не подіяли – він звернувся через посередників до Дзержинського суду Харкова, з вимогою стягнути "борг" з сім'ї загиблого бізнесмена.

Через постійні погрози, тиску і набіги бандитів вдова з дітьми залишила країну. Нагадаємо, бізнесмен і вчений Сергій Чернишов був знайдений мертвим в орендованій квартирі на Подолі в Києві 31 січня 2015 року. Перед смертю його протягом 6 годин жорстоко катували, проломивши грудну клітку. Основна версія слідства – вбивство з ревнощів. Втім, вірять в цю версію не всі.

Вбивцею виявився полковник СБУ Романа Шульжук, дружина якого працювала в компанії "Лемма". Подільський районний суд Києва в лютому 2017 го визнав Шульжука винним і засудив до 13 років позбавлення волі.

Убитий Сергій Чернишов був кандидатом технічних наук, доцентом, лауреатом Держпремії України в галузі науки і техніки, членом Національної академії наук України, членом Європейського геофізичного товариства. Він автор понад 40 винаходів та патентів, понад 55 наукових робіт в галузі страхування, біології, біохімії, екології, приладобудування, математичного моделювання. У 1994 році Чернишов в Харкові заснував страхову компанію "Лемма", що спеціалізується на ризиковому страхуванні. За оцінками видання "Фокус", у 2013-му році Чернишов входив до сотні найбагатших людей України – його статки оцінювалися у 161,2 млн доларів.

Шокуюча цифра: Скільки в Україні зниклих безвісти

п’ятниця, 29 березень 2024, 16:57

Наразі в Україні зниклими безвісти є понад 50 тис. людей. До повномасштабного вторгнення Росії ця цифра була в чотири рази меншою. Про це повідомив заступник голови Нацполіції України Андрій Нєбитов. передають Патріоти України. За його словами, до поча...

В Україну після потепління увірветься нова хвиля холоду: Синоптикиня розповіла, чого чекати

п’ятниця, 29 березень 2024, 15:56

На вихідних 30-31 березня в Україні очікується тепла весняна погода, подекуди стовпчики термометрів піднімуться до +25 градусів. Скрізь без опадів, світитиме сонце. А з вівторка та середи очікується нова хвиля похолодання, передають Патріоти України. Т...