Фанати в скорботі: Помер син знаменитого на весь світ письменника, який упорядковував його твори

Крістофер Толкін

У віці 95 років помер молодший син Джона Рональда Руела Толкіна, який займався упорядкуванням і виданням творів батька. Письменник помер 15 січня. Про смерть Крістофера Толкіна на своїй сторінці в Twitter повідомила Спільнота Толкіна, передають Патріоти України.

У заяві сказано: "Крістофер Толкін помер у 95 років. Спільнота Толкіна шле найщиріші співчуття Бейлі, Саймону, Адаму, Рейчел і всієї родині Толкін".

Молодший син Толкіна Крістофер народився у Лідсі в 1924 році. І був третім сином у родині автора знаменитої фентезі-саги і його дружини Едіт. Він ріс, слухаючи розповіді батька про пригоди Більбо Беггінса, що стали потім основою для повісті Гоббіт.

Крістофер намалював безліч оригінальних карт світу Середзем'я для трилогії Володар перснів для першого видання книги в 1954–1955 роках. Також він допрацював, упорядкував і відредагував незакінчену книгу батька Сильмарілліон, яка була видана після його смерті у 1973 року.

Також на основі чернеток батька і своїх коментарів опублікував 12-томну серію Історія Середзем'я (1983–1996). Взявши за основу один з недописаних батьком уривків він написав повість Діти Гуріна (2007). Також його перу належать романи Берен і Лютіен (2017), Падіння Гондоліна (2018) і Легенда про Сігурда і Гудрун (2009), що жодним чином не пов'язана зі світом Середзем'я.

Крістофер Толкін залишився дуже незадоволений екранізацією Володаря перснів, автором якої став Пітер Джексон. І хоча трилогія отримала 17 премій Оскар і 30 номінацій на нього, що вважається рекордом для кінотрилогії, молодший син Толкіна так відгукнувся про картину в інтерв'ю французькій газеті Le Monde у 2012 році: "Вони випотрошили книгу, знявши бойовик для дітей від 15 до 25 років".

"Толкін став монстром, якого цікавить лише власна популярність і абсурд нашого часу", і що "комерціалізація звела нанівець естетичний і філософський вплив твору", – наводить цитати з його інтерв'ю The Guardian. З 1975 року Крістофер Толкін жив разом з дружиною Бейлі у Франції.

Вагітній жінці світить в'язниця через... критику томатного пюре в соцмережі (фото)

четвер, 28 березень 2024, 13:30

Жінка може потрапити до в'язниці після того, як написала критичний відгук про банку томатного пюре. Про це пише Daily Star, передають Патріоти України. Виробник Erisco Foods заявив, що 39-річна Чіома Околі завдала шкоди репутації їхнього бренду, коли н...

Біженці будуть під ковпаком? Україна починає обмін інформацією про рахунки з сотнею країн

четвер, 28 березень 2024, 11:30

У вересні 2024 року між Україною та іншими державами відбудеться перший автоматичний обмін інформацією щодо фінансових рахунків за міжнародним стандартом звітності CRS (Common Reporting Standart), передають Патріоти України. Його запроваджено після ух...