Фанати в траурі: Помер Андрій Мягков - актор радянських комедій "Іронія долі" та "Службовий роман"

У віці 82 років помер радянський та російський актор Андрій Мягков, зірка популярних комедій "Іронія долі, або З легким паром", "Службовий роман". Про це вранці 18 лютого повідомляє РІА "Новости" з посиланням на прес-службу МХТ імені Чехова. Причина смерті народного артиста РРФСР не уточнюється, передають Патріоти України.

Андрій Мягков народився в Ленінграді в 1938 році. До 1965-го він отримав акторську освіту та почав служити в театрі "Современник". У тому ж році, з картини "Пригоди зубного лікаря", почалася і його кар'єра в кіно.

За цей час Мягков зіграв десятки ролей, серед найбільш відомих проектів з його участю - картини "Брати Карамазови" (1968), "Дні Турбіних" (1976), "Службовий роман" (1977) і, звичайно ж, "Іронія долі, або З легким паром!" (1975). Роль Жені Лукашина в комедії Ельдара Рязанова принесла артисту небувалі славу та впізнаваність. Крім цього - подальшу співпрацю з режисером та ще кілька успішних проектів. Що правда, через роки доволі закритий Мягков зізнався, що саме через цю ролі він прожив життя "як людина, яка ходить вулицею, не піднімаючи очей".

За роль Лукашина в "Іронії долі" Мягкова нагородили державною премією СРСР, а за роль Новосельцева в "Службовому романі" - Держпремією РРФСР імені братів Васильєвих.

Лякаючий прогноз вчених: Пилові бурі стають частішими в Європі, але далі буде гірше

субота, 27 квітень 2024, 6:30

Згідно з даними ООН, піщані та пилові бурі стають "все більш частими та сильними" у багатьох частинах земної кулі. У першу чергу від них страждають пустельні та степові регіони планети. Наприклад, на Великих рівнинах Америки кількість таких подій подво...

Належить до дуже рідкісного типу клинків тисячолітньої давнини: Науковці розгадали загадку "Іспанського Екскалібуру"

субота, 27 квітень 2024, 6:15

Дослідники нарешті розгадали таємницю унікального меча, виявленого в Іспанії три десятки років тому. . Фахівці назвали його «Екскалібур» через розташування, в котрому старовинний клінок був знайдений, бо нагадує кельтську легенду короля Артура. . Ар...