Фантастика стала реальністю: ТОП-5 винаходів Ілона Маска, що змінили світ

28 червня свій день народження святкує американський підприємець та інженер Ілон Маск. Цьогоріч бізнесмену виповнилося 50 років, передають Патріоти України.

PayPal, SpaceX, SolarCity, Hyperloop, Cybertruck – ці слова знайомі кожному, і саме Ілон Маск має до них безпосереднє відношення.

Сучасний геній, винаходами якого користується весь світ, або ж безумець, відомий неоднозначними та провокаційними висловлюваннями? Ким би не був Ілон Маск, його відкриття однозначно кардинально вплинули на наше життя.

PayPal

Напевне, кожен із нас купував щось в інтернет-магазині, та оплачував товар, не встаючи з місця. Саме Ілон Маск став тим, хто придумав здійснювати покупки, не виходячи з дому.

У 1999 році Маск спільно із кваліфікованими фахівцями та стартапом Confinity створив першу в світі електронну платіжну систему X.com, яка в наш час відома як PayPal.

SpaceX

Понад 19 років Ілон Маск є засновником першої у світі компанії, яка створює космічні кораблі.

Falcon 1, Falcon 9, Falcon Heavy – за запуском цих ракет стежив увесь світ.

На окрему увагу заслуговують космічні кораблі Dragon. Зокрема, розроблений на замовлення NASA Dragon 2, який може перевозити до семи астронавтів за раз, і Crew Dragon.

Ілон Маск і Марс – вже як слова-синоніми. Підприємець займається удосконаленням Dragon, щоб той зміг літати на Марс.

SolarCity

Компанія SolarCity займається створенням сонячних енергосистем, які встановлюються на дахах будівель – будинків, офісів, торгових центрів.

Головна ідея – менше грошових витрат і допомога навколишньому середовищу. Адже сонячні електростанції – це екологічно.

SolarCity – це дочірня компанія Tesla Motors.

Hyperloop

Високошвидкісний форвакуумний поїзд Hyperloop – це поодинокі капсули, які будуть пересуватися надземним трубопроводом. Їхня швидкість – 480-1102 кілометрів на годину.

У компанії планують, що серійні капсули вміщатимуть до 28 пасажирів.

Поки що гіперпетля – на стадії розробки та випробувань, які проводять у США. І якщо все пройде успішно, такі високошвидкісні поїзди точно змінять світ і заощадять час багатьом людям.

Cybertruck

Автомобіль Tesla Cybertruck виконаний у стилі кіберпанк – і має незвичну форму. Він буде броньованим та вироблятися із високоякісного матеріалу. На даху пікапа – сонячні батареї, які дозволять йому проїхати до 800 км без підзарядки.

"Намагатимуся домовитись": Український боксер-чемпіон зробив дивну заяву щодо Путіна

вівторок, 16 квітень 2024, 23:53

Тимчасовий чемпіон WBC Сергій Богачук відповів на запитання про те, що зробив би з російським диктатором Володимиром Путіним. Про це повідомляє Sport-express, передають Патріоти України. Сергія Богачука запитали, що б він зробив, якби його зачинили в о...

"Творці зла повністю уподібнюються сатані": У Росії суд оштрафував 86-річного священника з Кубані (фото)

вівторок, 16 квітень 2024, 23:14

На Кубані суд оштрафував 86-річного священника на 150 тис. рублів у кримінальній справі про «дискредитацію» російських військових. Про це повідомляє російське ЗМІ «Медиазона», передають Патріоти України. Зазначається, що справу проти священника Віктора...