Фермери виють: Скільки коштує борщовий набір у січні

У січні овочі борщового набору не зросли в ціні. Деякі навіть подешевшали. Буряк в Україні в середньому продають по 3-4 грн/кг. Капуста коштує 3-5 грн/кг. Найнижча ціна на моркву - 3 грн/кг, зазначають Патріоти України.

Цибуля коштує 7,5-8 грн/кг. Водночас зросла в ціні через сезонний фактор салатна синя і біла цибуля. Продукції мало залишилося в овочесховищах. За кілограм треба віддати 15 грн.

"Низькі ціни на овочі не тішать українських фермерів. Вони розраховували зимою продавати продукцію дорожче. Очікують, що в лютому ціни на продукцію почнуть зростати", - говорить експерт плодоовочевого ринку Тетяна Гетьман.

Картопля коштує на 30-40% дешевше, ніж у вересні. Продають по 6-7,5 грн/кг. Водночас продукцію продовжуть завозити з-за кордону. Попит на неї зберігається.

ДТП за участі голови райдержадміністраці в Броварах: У поліції розповіли подробиці (фото, відео)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 21:44

Голова райдержадміністрації Броварів Володимир Майбоженко влаштував ДТП на пішохідному переході під Києвом. Попередньо відомо, що посадовець районної військової адміністрації не зупинився на забороняючий сигнал світлофору та скоїв наїзд на пішоходів. ...

Молитовний сніданок в Ужгороді завершився скандалом

п’ятниця, 26 квітень 2024, 21:17

26 квітня в Ужгороді відбувся молитовний сніданок з представниками різних релігійних конфесій, органів державної влади, військовим та громадськими діячами. Не оминули організатори заходу і представників Московської церкви. Це й стало причиною скандалу,...